COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Evadare în masă dintr-o închisoare din Uganda

Deţinuţii dintr-o închisoare din Uganda au preluat miercuri controlul de la gardieni, iar 219 din ei au evadat luînd cu ei cel puţin 15 arme şi muniţie, au anunţat autorităţile citate de Reuters.

Doi deţinuţi au fost ucişi în cursul operaţiunii de urmărire declanşate ulterior de forţele de securitate, scrie stirileprotv.ro.

Purtătoarea de cuvînt Flavia Byekwaso, general de brigadă, a relatat că incidentul a avut loc seara, la un penitenciar din regiunea semiaridă Karamoja din nord-estul ţării.

Înainte de a evada, deţinuţii au pătruns cu forţa în depozitul de arme al închisorii şi au furat 15 pistoale-mitralieră AK-47, 20 de încărcătoare şi alte muniţii.

‘Este o evadare în masă (...) e vorba de infractori periculoşi’, printre care criminali, tîlhari şi violatori, a spus Byekwaso.


Ea a anunţat că este în curs o operaţiune de securitate de mare amploare pentru prinderea evadaţilor; pînă acum au fost arestaţi doar doi.

Căutările sînt îngreunate de faptul că deţinuţii au avut un avans de cîteva ore, pe întuneric.

‘Au avut toată noaptea la dispoziţie ca să se împrăştie şi să se ascundă, asta ne complică eforturile, dar îi vom prinde’, a declarat purtătoarea de cuvînt.

A fost a treia evadare de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în Uganda, în martie. Tentativele sînt mai serioase din cauză că deţinuţii se tem de îmbolnăvire în închisorile aglomerate. În sistemul penitenciar din Uganda s-au raportat cel puţin trei cazuri de coronavirus.

Din aprilie pînă în august, numărul de deţinuţi în închisorile ugandeze a crescut cu 10%, pînă la circa 65.000, conform datelor serviciului peniteniciar. Situaţia este pusă pe seama arestărilor în urma încălcării normelor antiepidemice, cum ar fi interdicţiile de circulaţie. În regiunea montană Karamoja, de la frontiera cu Kenya, se găsesc resurse minerale - inclusiv aur şi alte metale - exploatate atît de companii mari cît şi de mineri ilegali.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load