X 
Cutremure stiri: 508

Europa se pregătește pentru o toamnă neobișnuit de caldă

30 aug. 17:15   Externe
4763 0

Europa se așteaptă la un început de septembrie neobișnuit de cald, după o vară cu căldură anormală și secetă în sud-estul continentului.

Despre acest lucru se precizează în publicația agenției Bloomberg, care face referire la o serie de prognoze, informează „European Pravda”.

În special, prognoza Atmospheric G2 indică faptul că la începutul lunii pe continent este de așteptat să fie cu 5-8 grade peste media pe 30 de ani.

Un meteorolog de la Maxar Technologies a remarcat că va fi deosebit de cald în sudul Germaniei, Balcani, Ucraina și statele baltice.

Jurnaliștii au remarcat că încălzirea globală continuă valul de căldură din vara europeană în septembrie și chiar în octombrie, sporind amenințarea evenimentelor meteorologice extreme, cum ar fi inundațiile, furtunile puternice și incendiile de vegetație.


În același timp, condițiile mai blânde ar putea întârzia și începutul sezonului de încălzire, ca în 2023.

Meteorologul Jason Nichols de la AccuWeather a declarat că unele regiuni, inclusiv o mare parte din Spania, Balcani și Europa de Est, vor continua să se confrunte cu secetă în septembrie.

Pentru a doua jumătate a lunii, prognoza este incertă, deoarece va depinde de influența Oceanului Atlantic cald și a fenomenului La Niña. Temperaturile din Oceanul Atlantic se apropie de niveluri record de mai multe luni și, istoric, acest lucru a încălzit Europa în septembrie.

Articolul reamintește că luna septembrie este importantă pentru comercianții de energie, deoarece contractele pentru sezonul de încălzire sunt semnate la sfârșitul lunii.

După cum știți, creșterea cererii pentru răcire a ridicat prețurile la electricitate la niveluri record în Italia în august, dar iarna va fi un test mai serios pentru întreaga regiune.

Reamintim că, în Finlanda, activiștii pentru climă au dat în judecată guvernul pentru că nu și-a respectat angajamentele asumate în temeiul Legii privind schimbările climatice.

În raportul Institutului pentru Sănătate Globală din Barcelona (ISGlobal) pentru 2023 a raportat că în Europa, ca urmare a căldurii extreme anul trecut a murit mai mult de 47 de mii de oameni, majoritatea - în țările din sud.

După cum prevăd oamenii de știință, numărul de decese în Europa, provocate de impactul vremii extrem de calde, până în 2100 s-ar putea tripla.

3
1
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав