Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Două state, scoase din lista ţărilor şi teritoriilor care necesită un control sporit

26 feb. 23:30   Externe
2606 0

Grupul de Acţiune Financiară în Domeniul Spălării de Bani (FATF) a anunţat că a scos Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Gibraltarul de pe lista gri a ţărilor şi teritoriilor care necesită un control sporit.

De asemenea, Barbados şi Uganda au mai fost scoase de pe lista ţărilor supravegheate pentru criminalitate financiară la nivel mondial.

Chiar dacă s-a aflat pe lista gri, Emiratele Arabe Unite au continuat să atragă miliardari. Dubai este un un hub major de servicii financiare din Orientul Mijlociu, unde sînt sediilor multor bănci globale.

În 2023, EAU au depăşit Belgia, devenind cel mai important centru de comercializare a diamantelor brute, notează Noi.md cu referire la economica.net.

Cu toate acestea, oficialii europeni sînt de părerea că Emiratele Arabe Unite sînt pe lista UE a ţărilor cu risc ridicat în cazul spălării banilor şi a finanţării terorismului.


FATF este o organizație interguvernmentală fondată în 1989 din inițiativa statelor din G7 în scopul combaterii spălării de bani și finanțării terorismului. Sediul organizației este la Paris, Franța.

1
1
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?