Transnistria stiri: 1417
Eurovision stiri: 504

Directorul AIEA va efectua o vizită la Kiev și la centrala nucleară Zaporojie

1 feb. 19:45   Externe
2060 0

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, va evectua o vizită săptămîna viitoare la Kiev și la centrala nucleară Zaporojie (ZNPP).

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la serviciul de presă al AIEA.

"Directorul general Grossi traversează linia frontului pentru a patra oară pentru a vizita ZNPP, ale cărei șase reactoare sînt oprite de aproape un an și jumătate și nu produc energie electrică, dar conțin încă o cantitate mare de combustibil nuclear care trebuie conservat, inclusiv răcit și protejat corespunzător", scrie serviciul de presă.

Înainte de a se îndrepta spre ZNPP, Grossi va purta discuții la nivel înalt la Kiev.

Se menționează că la centrală, șeful AIEA intenționează: să facă progrese în rezolvarea unei serii de probleme, printre care se numără potențialele riscuri asociate cu activitatea de întreținere a echipamentelor centralei nucleare; să ridice problema personalului de la ZNPP și să solicite informații suplimentare privind interzicerea accesului la centrală angajaților Energoatom.


"Voi discuta despre această ultimă evoluție atunci cînd voi vizita centrala nucleară Zaporojie săptămîna viitoare. Este foarte important ca centrala să dispună de personal calificat și experimentat, pentru a asigura siguranța și securitatea nucleară. Numărul de personal a fost deja redus semnificativ de cînd a început războiul, în urmă cu aproape doi ani", a explicat Grossi.

În special, împreună cu șeful AIEA, la centrală va sosi o nouă echipă de experți ai organizației pentru a înlocui echipa actuală.

3
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?