X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Descinderi ale procurorilor la sediul Preşedinţiei în Bulgaria. Doi consilieri, reţinuţi

10 iul. 2020,, 09:01   Externe
3475 0

Procurorii i-au reţinut, joi, pe doi dintre consilierii preşedintelui Bulgariei, Rumen Radev. Este vorba despre Ilia Miluşev, consilierul prezidenţial pentru securitate, şi de Plamen Uzunov, consilierul juridic pe probleme de combatere a corupţiei, informează presa bulgară.

Arestările au intervenit după ce procurorii de la Sofia au solicitat accesul în două birouri ale Preşedinţiei Bulgariei: într-unul lucra unul dintre consilieri, iar în celălalt - secretarul şefului statului, scrie Digi 24.

Descinderile sînt legate de două anchete separate. Una dintre ele este derulată de Procuratura Militară, cealaltă de Parchetul anticorupţie. Presa bulgară a scris în trecut despre suspiciuni de trafic de influenţă la adresa unor angajaţi ai Preşedinţiei bulgare, dar judecătorii au fost de acord abia acum cu cererea procurorilor de a cerceta birourile suspecţilor.

Autorităţile au făcut joi şi o a treia arestare, un fost angajat al Agenţiei de Informaţii a Statului.

Consilierul prezidenţial pe teme de securitate a fost arestat în legătură cu o anchetă referitoare la dezvăluirea unor secrete de stat. Reţinerea a intervenit după ce i-au fost examinate datele din telefon. Acestea au arătat că Miluşev a transmis în mod voluntar patru documente, dintre care unul îl luase ilegal de la Agenţia de Informaţii a Statului. Consilierul susţinea însă că a găsit documentele în biroul său de la Preşedinţie.


Celălalt consilier prezidenţial a fost reţinut pentru 24 de ore în apropiere de Plovdiv şi va fi adus în capitală. În urma percheziţiilor din biroul său de la sediul Preşedinţiei au fost ridicate documente şi date informatice. El este vizat de o anchetă în legătură cu trafic de influenţă, în care este implicat şi un om de afaceri, Plamen Bobokov. Şi acesta din urmă a fost reţinut. Bobokov, puţin cunoscut publicului pînă recent, deşi este unul din cei mai mari proprietari de afaceri din Bulgaria, a fost reţinut prima dată în mai, în legătură cu o afacere cu deşeuri ilegale, fiind eliberat în iunie contra unei cauţiuni de 1 milion de leva.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?