Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Declarații în Senatul SUA despre ajutorul acordat Ucrainei anul acesta

20 dec. 2023,, 12:00   Externe
3435 0

Senatul SUA nu va vota un pachet de ajutor pentru Ucraina și a consolidat securitatea graniței SUA pînă la începutul anului viitor, deși negociatorii ambelor părți își continuă activitatea.

Potrivit Adevărului European, despre acest lucru au anunțat liderii ambelor partide din Senat, transmite Reuters.

„Negociatorii noștri vor lucra foarte mult în timpul pauzei din decembrie și ianuarie, iar obiectivul nostru este să facem ceva de îndată ce ne întoarcem”, a declarat reporterilor liderul democrat la Senat, Chuck Schumer.

Totodată, republicanul nr. 2 al Senatului, John Thune, a declarat că nu se va ajunge la un acord pînă în ianuarie 2024, subliniind că „democrații au pierdut timp pînă la punctul în care este posibil un acord” cu privire la un acord de securitate a frontierei înainte de Crăciun.

Într-o declarație comună, Schumer și liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, au spus că negociatorii „fac progrese încurajatoare”, dar „rămîn probleme provocatoare”.


"Nu vă pot spune cît de complexă este această problemă. Acesta este cel mai complex domeniu al dreptului american", a declarat senatorul neafiliat Kyrsten Sinema.

Anterior, s-a relatat că legislatorii americani încă nu reușesc să cadă de acord asupra unui pachet de măsuri pentru consolidarea securității la frontieră în schimbul voturilor republicanilor pentru un proiect de lege care include asistență pentru Ucraina.

Înainte de aceasta, Casa Albă și-a repetat apelul către Congresul SUA să se grăbească să aprobe finanțare suplimentară pentru Ucraina, avertizînd că fondurile actuale vor fi suficiente doar pentru un pachet de ajutor militar pînă la sfîrșitul anului.

Inspectorul financiar al Pentagonului, Mike McCord, a declarat anterior Congresului că departamentul său va rămîne fără fonduri pentru aprovizionarea cu armele trimise în Ucraina pînă pe 30 decembrie.

În octombrie, Casa Albă a cerut Congresului SUA să aprobe fonduri suplimentare, inclusiv peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Dar cerința a fost blocată în Senat din cauza diferențelor între cele două partide cu privire la securitatea graniței cu Mexic.

Orice acord în Senat, pe care democrații îl controlează cu 51 de voturi, ar trebui, de asemenea, aprobat de Camera Reprezentanților SUA, controlată de republicani (majoritate de 221 la 213).

10
4
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?