X 

Cum vor afecta alegerile din Slovacia sprijinul pentru Ucraina

2 oct. 14:00   Război în Ucraina
4257 0

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a îndemnat să se aștepte pînă la formarea unei coaliții în Slovacia pentru a înțelege care va fi poziția Bratislavei în ceea ce privește susținerea Ucrainei după alegerile din 30 septembrie.

Kuleba a declarat acest lucru în timp ce vorbea cu jurnaliștii la Kiev, luni, înainte de începerea unei reuniuni informale a miniștrilor de externe din UE, relatează Adevărul European .

"Respectăm alegerea poporului slovac, dar acum este prea devreme pentru a spune exact cum va afecta rezultatul alegerilor poziția Slovaciei. Este necesar să așteptăm formarea coaliției și după aceea, privind deja componența acestei coaliții, se vor putea face primele concluzii", a declarat ministrul.

Reamintim că la 30 septembrie, în Slovacia au avut loc alegeri în care partidul Smer-SD al fostului premier Robert Fitzo, care se opune sprijinului militar pentru Ucraina, a primit cele mai multe voturi.

După anunțarea rezultatelor, Fitzo și-a repetat declarațiile privind intențiile sale de a nu mai acorda asistență Ucrainei.


Pe locul al doilea s-a clasat forța politică proeuropeană Slovacia Progresistă, care este în favoarea susținerii Ucrainei în război, în timp ce forța politică HLAS a lui Pellegrini s-a clasat pe locul al treilea. Aceasta ar putea să se alăture unei coaliții atît cu forțele prooccidentale, cît și cu cele pro-ruse.

2
0
2
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?