Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Cum să protejăm electrocasnicele de trăsnet şi căderi de tensiune

13 iun. 11:00   Externe
13175 0

Dispozitivele electrocasnice - TV, calculator, router, mașina de spălat, etc - sînt deosebit de sensibile la căderile de tensiune care pot fi cauzate de o furtună.

Căderea de tensiune poate duce la deteriorarea serioasă a electrocasnicelor şi chiar să le facă nepotrivite pentru utilizarea ulterioară. Nu este neapărat ca fulgerul să vă lovească direct casa – este suficient să nimerească în linia electrică sau de telefon la cîţiva kilometri distanţă.

Iată cîteva recomandări privind protejarea electrocasnicelor în timpul unei furtuni cu fulgere.

1. Deconectaţi firele și cablurile din priza de perete
Auzind tunetul sau părăsind pentru mai mult timp casa, opriţi toate dispozitivele electronice de la reţea. Deconectaţi internetul și antenele. Este important de a le opri de la prize, nu de la dispozitive. Dacă lăsaţi cablul inclus în priza de perete, un fulger l-ar putea deteriora.

2. Verificaţi starea rețelii electrice
Casele mai vechi de multe ori nu au limitatoare de tensiune. Prin urmare, este de dorit să invitați specialiști pentru a verifica starea de alimentare electrică a clădirii pentru a vă asigura că aceasta este protejată de furtună pe cît este posibil.


3. După furtună manifestați răbdare
În timpul unei furtuni sînt posibile întreruperi pe termen scurt a serviciilor operatorilor de cablu. Cînd furtuna se termină, dispozitivul poate fi reconectat la reţeaua de alimentare şi la Internet.

10
0
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?