X 

Cum arată hotelul Odessa după bombardamentul de astăzi

25 sep. 11:45   Război în Ucraina
4807 0

Omul de afaceri din Odessa Andrei Stavnitser a promis că va reconstrui terminalul maritim și hotelul "Odessa" situat acolo, distrus în timpul unui atac cu rachete în noaptea de 24 spre 25 septembrie.

În publicația sa din 25 septembrie, Stavnitser a declarat că este coproprietar al complexului hotelier și că visa de mult timp să îl reconstruiască, scrie newsmaker.md.

Stavnitser a spus că, la fel ca și altor locuitori ai Odesei, nu-i plăcea clădirea, construită la începutul anilor 2000, așa că avea de gînd să o reconstruiască. "Am visat la acest lucru de mult timp, am investit milioane de dolari, am cumpărat o parte din ea de la investitori privați și, în pofida războiului, încheiam afacerea cu statul. Am inițiat concesionarea întregului teritoriu al portului maritim de pasageri, am găsit parteneri care erau gata să investească alături de mine în construcția unei zone care să nu fie cu nimic mai prejos decît Barcelona sau Copenhaga. Am racolat chiar mai mulți urbaniști și arhitecți din lume. Totul se va realiza. Vom reconstrui totul", a declarat Stavnitser.

În noaptea de 25 septembrie, regiunea Odesa a fost atacată de drone și rachete. Potrivit BBC, a fost atacată infrastructura portuară. Potrivit autorităților ucrainene, rachetele au distrus instalații de depozitare a cerealelor, stația maritimă a fost avariată, iar în hotelul care nu mai funcționează de mai mulți ani a izbucnit un incendiu.

"Hotelul de la stația maritimă din Odesa era un monument emblematic și plin de culoare pentru oricine a vizitat vreodată orașul nostru. Astăzi, însă, Rusia l-a distrus", a declarat Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.


Potrivit șefului administrației militare regionale, Oleg Kiper, un depozit și o casă privată din raionul Odesa au fost, de asemenea, parțial distruse. O femeie a fost rănită de unda exploziei – aceasta a fost rănită de dărîmături.

Rusia nu a comentat noua lovitură asupra Odesei. Regiunea Odesa a fost supusă unor atacuri aeriene regulate de la jumătatea lunii iulie, după retragerea din acordul privind cerealele.

25
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?