Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Consumatorii din Grecia, revoltați. Ce îi cere Atena Comisiei Europene

21 mai. 09:45   Externe
2014 0

Consumatorii din Grecia sînt nemulțumiți de prețurile mari ale produselor de bază. Astfel, guvernul elen a solicitat ajutorul Comisiei Europene (CE).

În scrisoarea deschisă adresată liderilor europeni, premierul Kyriakos Mitsotakis a precizat că UE are responsabilitatea de a demonstra că „este capabilă să stabilească priorităţile corecte”. În plus, prim-ministrul cere protejarea consumatorilor din Grecia, invocînd creșterile mari de prețuri în cazul produselor de bază.

„Trebuie adoptate măsuri curajoase pentru a garanta că piaţa unică funcţionează cu mai multă concurenţă şi transparenţă, în beneficiul consumatorilor”, a menționat Mitsotakis, notează Noi.md cu referire la evz.ro.

Oficialul grec se confrunta cu revolta consumatorilor și îi cere Ursulei von de Leyen să intervină de urgență. Mitsotakis a mai cerut și interzicerea practicilor comerciale neloiale

Nivelul salarial din Grecia este unul dintre cele mai mici din Europa. Premierul a subliniat că puterea de cumpărare a cetățenilor greci a scăzut semnificativ.

8
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?