Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Condiții suplimentare de la Hamas în negocierile cu Israel

27 feb. 10:45   Externe
1729 0

Hamas pune condiții suplimentare pentru un acord cu Israelul, afirmă surse guvernamentale israeliene.

Conform unor oficiali guvernamentali israelieni, mișcarea islamistă palestiniană a transmis că proiectul de acord negociat la Paris de diplomați din SUA, Egipt și Qatar nu corespunde cerințelor Hamas.

Directorul Mossadului, David Barnea, a atenționat Guvernul Benjamin Netanyahu că, în situația în care asistența umanitară nu va fi intensificată masiv în Fîșia Gaza, un acord este aproape imposibil, notează Noi.md cu referire la gandul.ro.

În pofida dificultăților, Guvernul israelian a trimis o delegație în Qatar, pentru continuarea negocierilor pe tema unui acord de suspendare a confruntărilor militare în schimbul eliberării a zeci de ostatici israelieni din Fîșia Gaza.

Intensificarea confruntărilor generează riscuri privind extinderea conflictului militar izbucnit prin atacurile teroriste care au vizat Israelul pe 7 octombrie 2023, soldate cu aproximativ 1.200 de morți.


Din partea redacției: Hamas are orientare sunnită, iar conducerea religioasă a Iranului este șiită. Există contradicții ireconciliabile între aceste ramuri ale islamului, astfel încît, potrivit unor observatori, Iranul nu are nimic de-a face cu Hamas, care este un proiect al Marii Britanii, Turciei și al serviciilor de informații ale Israelului, ca instrument de influențare a situației din regiune și de provocare periodică a conflictelor pentru a da vina pe Iran.

Proiectul Iranului este Hezbollahul șiit libanez, care încearcă pe toate căile posibile să evite implicarea în acest conflict. Implicarea Hezbollah în conflict nu este favorabilă nici pentru actuala conducere a Israelului, dar, dintr-un motiv oarecare, armata israeliană, potrivit unor instituții media arabe, a fost prima care a bombardat pozițiile Hezbollah în sudul Libanului, ceea ce a dus la un schimb de lovituri la granițele nordice ale Israelului.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?