X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Columbia anunţă că va suspenda exporturile de cărbune către Israel

9 iun. 19:00   Externe
2494 1

Preşedintele columbian Gustavo Petro a anunţat sîmbătă suspendarea exporturilor de cărbune ale ţării sale către Israel cît timp continuă războiul din Fîşia Gaza, relatează duminică AFP şi Xinhua.

"Vom suspenda exporturile de cărbune către Israel pînă cînd acesta va pune capăt genocidului", a scris pe reţeaua X liderul columbian, care pe 1 mai a anunţat ruperea relaţiilor diplomatice cu Israelul, notează Noi.md cu referire la agerpres.

Potrivit datelor oficiale, Columbia a exportat în 2023 cărbune în valoare de 447 milioane de dolari americani, cu 57% mai puţin faţă de 2022, iar în primele patru luni ale acestui an valoarea acestor exporturi a fost de 88 milioane de dolari.

Proiectul de decret anunţat duminică de preşedintele columbian urmează să fie publicat pentru discuţii pe site-ul Ministerului columbian al comerţului în perioada 11-17 iunie, înainte de a intra în vigoare.

Gustavo Petro a pus capăt de asemenea achiziţiilor de armament fabricat în Israel, care este unul dintre principalii furnizori ai forţelor de securitate ale ţării sud-americane.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав