X 

Cînd va vizita misiunea AIEA CAE Zaporojie

26 aug. 2022,, 14:00   Război în Ucraina
2260 0

Vizita misiunii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) la CAE Zaporojie este programată săptămîna viitoare, transmite RBC-Ucraina cu referire la declarația consilierului ministrului Energiei Lana Zerkal.

"O vizită a misiunii AIEA este programată săptămîna viitoare, iar acum se decide asupra rutelor logistice, cum vor ajunge acolo”, a spus Zerkal.

Totodată, ea a menționat că scopul principal al vizitei misiunii AIEA este de a controla situația de la stație și de a lua măsurile necesare pentru a proteja Europa și întreaga lume de o eventuală catastrofă.

Potrivit Bloomberg, AIEA dorește să viziteze centrala nucleară Zaporojie înainte de 5 septembrie, iar inspectorilor nucleari li se vor acorda împuterniciri mai largi decît se preconizase inițial.

Reamintim că, ieri, pentru prima dată în istorie, CAE Zaporojie a fost complet deconectată de la rețeaua electrică.


Din cauza incendiilor la depozitele de cenuşă ale CTE Zaporojie din 25 august, ultima linie de comunicaţie a staţiei cu sistemul energetic al Ucrainei a fost deconectată de două ori. Ulterior, s-a anunțat că centrala nucleară a restabilit legătura cu rețeaua ucraineană și au început să apară informații despre o posibilă vizită a unei misiuni a AIEA.

Șeful AIEA a reacționat la situație și a spus că principala sarcină a agenției este prevenirea unui accident, iar demilitarizarea centralei nucleare Zaporojie nu este pe ordinea de zi și ar trebui decisă la „negocieri politice”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?