X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Cînd va răspunde Israelul la atacul Iranului

14 apr. 22:00   Externe
1782 0

Israelul va răspunde la atacul Iranului la momentul potrivit.

Țara trebuie acum să consolideze "alianța strategică și cooperarea regională" care i-a permis să reziste atacului iranian de ieri.

Acest lucru a fost declarat de ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, relatează RBC-Ucraina cu referire la The Times of Israel.

"Iranul este o problemă globală, este o provocare regională și este, de asemenea, un pericol pentru Israel, iar ieri lumea a fost în mod clar alături de Israel în fața acestui pericol. Israelul împotriva Iranului, comunitatea mondială împotriva Iranului - acesta este rezultatul. Aceasta este o realizare strategică pe care trebuie să o folosim pentru securitatea Israelului", a declarat el.

Gantz a menționat că alianța strategică și sistemul de cooperare regională pe care Israelul le-a construit și care au rezistat unui test serios trebuie să fie consolidate acum.


"Israelul a dovedit ieri că este o ancoră de putere militară și tehnologică, precum și o ancoră de securitate în Orientul Mijlociu", a adăugat el.

De asemenea, ministrul a subliniat că Israelul încă va răspunde Iranului prin represalii pentru atacul de ieri.

"În fața amenințării Iranului - vom crea o coaliție regională și vom cere un preț din partea Iranului, într-un mod și într-un moment care ne convine. Și cel mai important - în fața dorinței dușmanilor noștri de a ne face rău, ne vom uni și vom deveni mai puternici", a adăugat Gantz.

Totodată, el a menționat că Israelul nu și-a atins încă toate obiectivele, cum ar fi întoarcerea ostaticilor și eliminarea amenințării la adresa locuitorilor din nord și sud.

"Vom continua campania, cu determinare și responsabilitate. Și împreună - vom învinge", a subliniat ministrul cabinetului militar israelian.

4
0
1
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?