Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

Cel mai cald loc de pe planetă. Țara care se sufocă sub o caniculă

26 mai. 19:30   Externe
5675 0

Cea mai mare temperatură din istorie măsurată vreodată pe Pămînt a fost de 56,7 grade Celsius și s-a înregistrat în Valea Morții din California, însă mulți oameni de știință se îndoiesc de acuratețea măsurătorilor din acea vreme.

Iar acum, recordul are toate șansele să fie atins sau depășit, scrie Noi.md cu referire la The Independent.

În Kuweit, temperaturile au ajuns joi la 54 de grade Celsius, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în emisfera estică și, aproape sigur, cea mai mare temperatură înregistrată pe glob. Orientul Mijlociu a fost lovit de un val sufocant de caniculă, care a afectat mai multe țări și care încă nu s-a terminat.

O stație meteorologică din Mitribah, o zonă izolată din nord-vestul Kuweitului a înregistrat 54 de grade Celsius, în țimp ce în Irak, în orașul antic Basra, mercurul din termometre a urcat pînă la 53,9 grade Celsius. Organizația Mondială de Meteorologie a omologat temperaturile și afirmă că este aproape cert că acestea sînt cele mai mari înregistrate vreodată în lume. Pînă acum, recordul oficial pentru cea mai mare temperatură data din 1913, cînd în Furnace Creek Ranch, din Valea Morții, în California, s-ar fi înregistrat 56,6 grade Celsius.

Cu toate acestea, studiile recente arată că acest lucru ar fi fost imposibil, datorită direcției vînturilor și circulației maselor de aer cald de la acea vreme. În plus, instrumentele de măsurat temperaturi nu aveau nici pe departe aceeași acuratețe și erau predispuse unor marje de eroare mari.

3
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?