Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cel mai bogat om din lume a cumpărat o proprietate cu 165 de milioane de dolari

14 feb. 2020,, 00:30   Externe
3350 0

Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, a cumpărat de curînd o proprietate de lux în Los Angeles pentru suma de 165 de milioane de dolari, stabilind astfel un nou record pe piaţa imobiliară din metropola californiană.

Potrivit acestui cotidian financiar, Jeff Bezos a cumpărat acea proprietate - Warner Estate - de la magnatul media David Geffen şi a stabilit un nou record de preţ pe piaţa imobiliară din regiunea oraşului Los Angeles, transmite Noi.md cu referire la Digi24.

Precedentul record fusese stabilit în 2019 de Lachlan Murdoch, un om de afaceri cu triplă cetăţenie (australiană, britanică şi americană), care plătise 150 de milioane de dolari pentru proprietatea Bel-Air, folosită în timpul filmărilor de la serialul TV "The Beverly Hillbillies".

Reşedinţa Warner Estate a fost construită în anii 1930 pentru Jack Warner, cofondatorul companiei de producţie cinematografică Warner Brothers. Amplasată în Beverly Hills, în regiunea Los Angeles, ea include pe lîngă clădirea principală mai multe pensiuni pentru oaspeţi, un teren de tenis şi un teren de golf.

Cu o avere estimată la peste 110 miliarde de dolari, Jeff Bezos este considerat cel mai bogat om din lume.


Grupul Amazon, gigantul online pe care Jeff Bezos l-a înfiinţat şi condus, centrat iniţial pe comerţul pe internet, şi-a extins activităţile şi în alte domenii. În prezent, Amazon este unul dintre principalii actori din informatica dematerializată (cloud computing), iar sistemul său Alexa domină piaţa asistenţilor virtuali.

Amazon operează, de asemenea, unul dintre cele mai importante servicii de streaming video.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?