COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cea mai veche grădină zoologică din lume, în pericol de dispariție

Cea mai veche grădină zoologică din lume, în pericol de dispariție

Grădina Zoologică din Londra, una dintre cele mai vechi din lume, riscă să dispară. Este semnalul de alarmă tras de specialiști britanici. Ei spun că s-a ajuns în această situație periculoasă în urma închiderii parcului din cauza pandemiei, transmite stirileprotv.ro.

Pentru a sensibiliza opinia publică, un cunoscut realizator de televiziune a lansat un apel public.

Vocea lui Sir David Attenborough: ”Societatea Zoologică din Londra a adus o contribuție remarcabilă la conservarea și înțelegerea de către noi a naturii sălbatice în ultimii 200 de ani. Astăzi, activitatea Societății Zoologice din Londra este vitală pentru progresul viziunii unei lumi în care natura sălbatică prosperă. Cele două grădini zoologice ale sale, Londra și Whipsnade, sînt locuință pentru peste 20.000 de animale. Multe dintre acestea sînt în pericol de dispariție în sălbăticie”.


Cu un număr atît de mare de animale care trebuie întreținute, Societatea Zoologică din Londra își propune să strîngă din donații cel puțin 12 milioane de lire sterline.

Banii ar fi de ajuns pentru a acoperi cheltuielile cu hrana și îngrijirea sălbăticiunilor pentru un an.

Veniturile au scăzut dramatic din cauza pandemiei

Vocea lui Sir David Attenborough: ”Acum, Societatea Zoologică se confruntă cu cea mai dură provocare de pînă acum, sau mai direct spus, această instituție națională se află, la rîndul său, în pericol de dispariție. Pandemia de coronavirus a obligat Grădinile Zoologice din Londra și Whipsnade să își închidă porțile pentru prima dată de la cel de al Doilea Război Mondial, tăind un venit vital. Fără ajutorul vostru, am putea asista la închiderea celei mai vechi grădini zoologice științifice din lume”.

Veniturile Societății Zoologice au scăzut dramatic după ce parcurile de profil și-au închis porțile în martie.

Abia luna trecută a fost posibilă redeschiderea lor, însă situația nu s-a îmbunătățit peste noapte.

De exemplu, în tot acest timp în care a avut lacătul pe ușă, grădina zoologică din Londra ar fi pierdut 4,8 milioane de lire sterline, bani care ar fi provenit din vânzarea biletelor de intrare, dar și alte trei milioane de lire - cât ar fi încasat pentru suvenirurile, băuturile răcoritoare și gustările vîndute în parc.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load