Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Cea mai mare fermă de interior va fi construită în Abu Dhabi

5 oct. 2020,, 20:30   Externe
3644 0

O firmă olandeză și un investitor din Emiratele Arabe Unite vor construi în Abu Dhabi cea mai mare fermă de interior din lume. 10.000 de tone de legume vor fi produse anual pe 16 hectare de cultură indoor, potrivit unui comunicat de presă al companiei olandeze GrowGroup, transmite libertatea.ro.

Clima tropicală uscată din Emiratele Arabe Unite, unde temperaturile ajung vara pînă la 50 de grade Celsius, nu permite cultivarea legumelor timp de opt luni pe an, astfel că ferma de interior va proteja plantele de căldură și de expunerea excesivă la soare.

Avantajele agriculturii pe verticală

Spanac, 56 de sortimente diferite de salate, ierburi și kale vor fi produse pe o suprafață totală de 16 hectare, mărimea a 32 de terenuri de fotbal.

Cel mai inovativ sistem de agricultură de interior pe care olandezii îl aduc în Abu Dhabi presupune o combinație de cultură tradițională și cultură pe verticală, adică pe straturi suprapuse.


Cultura pe verticală vine în primul rînd cu avantajul de a avea o recoltă mai mare pe o suprafață de pămînt mult mai mică, datorită faptului că plantele cresc pe rafturi, una deasupra alteia. De altfel, nici fenomenele meteo extreme nu vor mai fi o problemă, culturile fiind într-un spațiu controlat, iar legumele vor putea fi cultivate tot anul.

Consumul de apă, redus cu 95 la sută

Ferma de interior va reduce cu 95 la sută din consumul de apă care se produce, de regulă, la culturile obișnuite, ceea ce e un lucru important pentru Emiratele Arabe, care s-ar putea confrunta cu o criză a apei în anii următori, spune GrowGroup.

Întreaga fermă va fi dotată cu senzori care vor colecta date în timp real despre starea plantelor.

Cu ajutorul acestor senzori, fiecare plantă primește exact cantitatea de apă de care are nevoie și orice picătură în exces este reciclată, practic, în sistemul de irigație.

“Emiratele Arabe Unite fac eforturi mari pentru a îmbunătății producția de alimente, iar tehnologia implementată în domeniul agriculturii are un rol foarte important”, a declarat ministrul pentru securitatea în alimentație din Emiratele Arabe Unite, Mariam Hareb Almheiri.

Realizarea fermei indoor din Abu Dhabi costă aproximativ 150 de milioane de euro și ar putea fi gata în trei ani.

Viitorul agriculturii de interior

Din nevoia de a folosi mai puțină apă, mai puține îngrășăminte chimice, precum și de a avea culturi mai puțin vulnerabile la schimbările climatice, fermierii s-au reorientat către agricultura de interior.

Așa a ajuns ca piața de tehnologie pentru fermele indoor să valoreze aproape 24 de miliarde de dolari în 2016 și se estimează că va ajunge la o valoare aproape dublă pînă în 2022, potrivit revistei Forbes.

O astfel de fermă din New York, de exemplu, produce anual o cantitate asemănătoare de legume de pe 31.000 de metri pătrați precum o fermă clasică cu suprafața de un hectar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?