Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ce țară va continua negocierile de armistițiu între Israel și HAMAS

25 feb. 15:40   Externe
2091 0

Cabinetul militar israelian a aprobat sîmbătă seara continuarea negocierilor de pace și va trimite o nouă delegație în Qatar. Potrivit presei, misiunea va avea un mandat limitat și se va concentra pe aspectele tehnice ale unui potențial acord. Vizita este așteptată să aibă loc în decurs de o săptămînă.

Anterior, sîmbătă, o delegație israeliană s-a întors de la Paris, unde a purtat discuții cu Egiptul, Qatar și SUA. Rapoartele din mass-media spun că s-a convenit asupra unui fel de punct de plecare pentru un potențial schimb de prizonieri. Membrii delegației au declarat că HAMAS (prin intermediul mediatorilor săi) a dat dovadă de flexibilitate în multe chestiuni: printre altele, HAMAS a trecut de la a cere o retragere completă a Israelului din Fâșia Gaza la a cere retragerea din orașe, potrivit euronews.

În orice caz, toate acestea se află într-un stadiu preliminar și nu sînt confirmate oficial în Israel.

Guvernul israelian se va reuni "în zilele următoare" (după spusele lui Netanyahu) pentru a vota un plan pentru operațiunea de la Rafah, inclusiv detalii privind evacuarea civililor. Între timp, alte zone din Fîșie vor fi "reverificate" de soldații FDI care, cu ajutorul informațiilor "actualizate și îmbunătățite", vor efectua o căutare extinsă a ostaticilor și a liderilor și infrastructurii HAMAS". Șeful Statului Major General, Herzi Halevi, a anunțat acest lucru sîmbătă.

Planurile guvernului continuă să întîmpine o rezistență puternică atît în afara, cît și în interiorul țării. Sîmbătă este o zi tradițională pentru demonstrațiile antiguvernamentale.


De data aceasta, la Tel Aviv, o astfel de demonstrație a devenit violentă cînd poliția călare a încercat să disperseze mulțimea cu tunuri cu apă.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?