X 
Transnistria stiri: 1328
Eurovision stiri: 495

Ce se întîmplă dacă înghiți sîmburii de măsline

18 noi. 2019,, 04:58   Externe
46817 0

Sîmburii de măsline oferă o mulţime de avantaje organismului, numărîndu-se printre cei mai sănătoşi sîmburi. Înainte de utilizarea lor în diverse scopuri, trebuie măcinaţi.

Află cate beneficii au sîmburii de măsline pentru organism şi sub ce forma ar trebui folosiţi.

Beneficiile sîmburilor de măsline

1. Pudra din sîmburi de măsline este un ingredient excelent pentru organism, avand în vedere că favorizează eliminarea toxinelor din el. Purificarea sîngelui este una dintre problemele cu care se confruntă omul modern, astfel că ingredientele naturiste sînt de un real ajutor în acest caz şi nu numai.

2. Sîmburii de măsline aduc beneficii şi persoanelor care au circulaţia sîngelui deficitară. Praful obţinut în urma măcinarii lor poate fi consumat în diferite băuturi şi salate, însă, pentru cele mai bune rezultate, este indicat să optezi pentru lichide.


3. Dacă pielea ta şi-a pierdut prospeţimea şi vitalitatea, consumă frecvent pudră din sîmburi de măsline şi te vei putea bucura de rezultatele dorite în scurt timp. Important este să adaugi praful respectiv într-un pahar cu apă călduţă şi să îl consumi dimineaţa, pe stomacul gol.

De asemenea, îl poţi folosi pentru prepararea unor măşti naturiste. Spre exemplu, îl poţi combina cu miere, iaurt, suc de lămîie şi ulei de migdale dulci. Pielea ta va fi fină şi strălucitoarea la final.

4. Măcinaţi grosier, sîmburii de măsline se pot dovedi un scrub excelent, însă el nu este indicat pentru pielea sensibilă, avînd în vedere că ea se înroşeşte uşor şi nu răspunde bine la toate tratamentele. Dacă nu vrei să îl foloseşti pentru faţă, aplică-l pe pielea de pe corp printr-un masaj delicat realizat cu mişcări circulare.

5. Ai probleme cu digestia?

Tot sîmburii de măsline îţi vin în ajutor şi în acest caz, însă nu îţi recomandăm să îi consumi ca atare, după cum recomanda anumite reţete, ci tot sub forma de pudră. Tractul tău digestiv se va regla cu timpul şi nu vei mai avea probleme cu constipaţia şi balonarea.

6. Sîmburii de măsline pot oferi rezultate bune şi în caz de diabet.

Tot ce trebuie să faci este să zdrobeşti 200 g de sîmburi uscaţi, după care să îi depozitezi într-o pungă de hîrtie. În fiecare dimineaţă, pune cîte o linguriţă de pulbere la o cană de apă, apoi lasă recipientul pe foc pînă dă apa în clocot. După aceea, aşteaptă ca soluţia să se mai răcească puţin, strecoar-o şi bea-o încet, pe stomacul gol.

0
4
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?