X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Catastrofă naturală în India

14 mai. 2018,, 13:51   Externe
2972 0

Cel puţin 71 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunilor puternice care au lovit, în noaptea de duminică spre luni, patru state din India, mai multe agenţii fiind în stare de alertă pe fondul prognozelor ce prevăd menţinerea condiţiilor meteorologice nefavorabile, au indicat luni autorităţile, citate de DPA, potrivit agerpres.

Începînd de duminică noaptea, vîntul puternic însoţit de ploi şi fulgere a provocat numeroase pagube importante. Zeci de persoane au fost rănite, zidurile mai multor case s-au prăbuşit, iar unii stîlpi de electricitate şi arbori au fost doborîţi de rafale.

Cel mai mare număr de victime, 42, a fost înregistrat în statul Uttar Pradesh din nordul ţării, potrivit reprezentanţilor agenţiei pentru gestionarea dezastrelor.

83 de persoane rănite au fost internate, iar bilanţul deceselor ar putea creşte, precizează sursa citată.

Peste 120 de locuinţe au suferit pagube importante.


Paisprezece persoane şi-au pierdut viaţa în Bengalul de Vest, iar alte douăsprezece au murit în provincia Andhra Pradesh.

Alte două persoane au murit în capitala New Delhi, iar un alt deces a fost confirmat în Uttarakhand.

Majoritatea deceselor au survenit în urma prăbuşirii unor locuinţe şi a fulgerelor.

Rafalele de vînt care au depăşit 100 de kilometri la oră în New Delhi au provocat duminică devierea a 70 de zboruri.

Aeroportul Internaţional Indira Gandhi a fost închis timp de peste două ore din cauza vîntului.

De asemenea, intemperiile au perturbat traficul rutier şi feroviar, iar în capitală mii de călători au rămas blocaţi în staţiile de metrou, după cum notează agenţia Xinhua.

Mai multe zone din New Delhi s-au confruntat cu întreruperi ale furnizării energiei electrice după ce unele cabluri de înaltă tensiune au cedat.

Premierul indian şi preşedintele ţării şi-au exprimat regretul pentru decesele provocate de furtuni şi au adresat condoleanţe familiilor îndoliate.

Biroul de Meteorologie din India a anunţat, luni, că în următoarele 48-72 de ore sînt aşteptate furtuni, mai ales în nord-vestul, estul şi sudul Indiei.

Autorităţile locale din Uttar Pradesh au sfătuit locuitorii să rămînă în case, în clădiri din beton, şi să evite deplasarea în preajma copacilor, a transformatoarelor şi a stîlpilor de electricitate în timpul intemperiilor, notează Xinhua.

La începutul acestei luni, nordul Indiei a fost afectat de furtuni puternice în urma cărora peste 120 de persoane şi-au pierdut viaţa şi numeroase altele au fost rănite.

Furtunile de praf însoţite de rafale puternice de vînt sînt obişnuite în India înaintea sezonului ploios musonic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?