TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Case la prețuri simbolice, într-un sat elvețian

Case la prețuri simbolice, într-un sat elvețian

Municipalitatea satului montan Monti Sciaga, aflată în cantonul elvețian cu vorbitori de limbă italiană Ticino, a anunțat vînzarea bunurilor imobile locale la un preț simbolic, anunță Daily Mail.

Casele dărăpănate în stil rustic, care presupune un decor exterior cu piatră mare a etajelor inferioare, sînt vîndute la un preț de un franc elvețian.
Satul este situat pe o luncă în munți foarte aproape de granița cu Italia și are caracteristici remarcabile de vedere - din ferestrele majorității caselor poate fi văzut lacul Lago Maggiore. Viitorii locuitori vor putea ajunge rapid la Milano și la lacul Como, a menționat publicația, transmite Lenta.

Casele sunt într-o stare de semi-neglijență, unele dintre ele sînt distruse aproape în totalitate, altele sînt mai bine păstrate. În același timp, după cum a subliniat municipalitate, toate clădirile sînt conectate la rețeaua de alimentare cu apă. Cumpărarea caselor pentru un franc este posibilă, cu condiția restaurării obligatorii a clădirilor în conformitate cu legile locale.

O astfel de practică de vînzare la un preț simbolic a obiectelor istorice care se năruie, dar cu condiția restaurării lor, este larg răspîndită în Europa. Astfel, în 2019, vînzări similare au fost anunțate în orașul italian Mussomeli și în orașul estonian Kohtla-Järve.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load