TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Brexitul ar putea fi finalizat în curînd, militari americani la granița cu Mexic, anunţ privind starea de sănătate a Angelei Merkel

Brexitul ar putea fi finalizat în curînd, militari americani la granița cu Mexic, anunţ privind starea de sănătate a Angelei Merkel

Boris Johnson doreşte ca perioada de tranziţie Brexit să fie finalizată înainte de alegeri


Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al Marii Britanii, a declarat miercuri că doreşte ca perioada de tranziţie Brexit să fie finalizată înainte de viitoarele alegeri, programate pentru anul 2022, relatează Reuters.


„Ar trebui să ieşim complet (din Uniunea Europeană, n.red.) înainte de viitoarele alegeri”, a declarat Johnson.


Boris Johnson a transmis că doreşte implementarea unui acord cu Uniunea Europeană, conform căruia cele două părţi să nu fie nevoite să impună taxe vamale cît timp negociază viitorul acord permanent. Uniunea Europeană a anunţat că nu va renegocia acordul încheiat de prim-ministrul Theresa May.


Consiliul European a decis amînarea ieşirii Marii Britanii din UE pînă pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.


De asemenea, Boris Johnson a refuzat să declare dacă va suspenda activitatea Parlamentului pentru a facilita producerea unui Brexit fără acord, dar a recunoscut că această variantă ar fi benefică pentru el.


Candidatul pentru funcţia de prim-ministru al Marii Britanii a anunţat că doreşte să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

Pentagonul va trimite 2.100 de militari la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic


Reprezentanţii Pentagonului au anunţat miercuri că vor trimite 2.100 de militari suplimentari pentru a supraveghea graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, în semn de susţinere faţă de campania preşedintelui Donald Trump contra migranţilor ilegali, relatează Reuters.


Printre cei 2.100 de militari se numără şi 1.000 de membrii ai Gărzii Naţionale.


Richard Spencer, secretarul american interimar al Apărării, a aprobat creşterea numărului de militari de la graniţa sudică a Statelor Unite. Aceştia se vor ocupa de suport logistic şi supravegherea zonei, a transmis Chris Mitchell, purtător de cuvînt al Pentagonului.


În prezent, aproximativ 4.500 de militari şi membrii ai Gărzii Naţionale se află la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic.

Anunţ privind starea de sănătate a Angelei Merkel


Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care miercuri a împlinit 65 de ani, are o stare de sănătate "bună" şi îşi poate finaliza mandatul, care va expira în anul 2021, anunţă Biroul liderului german, citat de site-ul agenţiei Reuters.


Speculaţii privind starea de sănătate a Angelei Merkel au apărut după o serie de episoade în care a fost surpinsă tremurînd.


Angela Merkel "are o stare de sănătate bună", a declarat miercuri Helge Braun, reprezentantul Biroului cancelarului german.


"Sigur că este pregătită" să ducă la final actualul mandat. "A candidat pentru un mandat de patru ani, iar actualele sarcini fac necesară ducerea la bun sfîrşit a mandatului", a precizat Braun.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load