COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bloomberg: Italia este o bombă cu efect întîrziat în inima Europei

Italia, cu datoria de stat în creștere, este considerată o bombă cu cu efect întîrziat în inima Europei. Despre acest lucru scrie Bloomberg.

În 2020, pe fondul creșterii cheltuielilor în legătură cu pandemia de coronavirus, datoria de stat a celei de-a treia mari economii europene, după cum se așteaptă, va ajunge la 158% din PIB, a spus sursa. Deși Roma este unul dintre principalii beneficiari ai planului paneuropean de miliarde de dolari pentru salvarea economiei, în viitorul apropiat, chiar și cu ajutorul Bruxelles-ului, el nu va reuși să-și îmbunătățească semnificativ situația financiară, relatează lenta.ru.

Analiștii Bloomberg cred că în 2021, Italia va merge va începe drumul lung spre redresarea economică și stimularea creșterii cronice a PIB-ului și a productivității. Cu toate acestea, chiar și cu sprijinul UE, stabilizarea situației în Italia va dura în cea mai mare parte a deceniului următor, iar după aceea nu vor exista garanții că dinamica pozitivă va continua și creșterea economică a Italiei nu va încetini.

Conform previziunilor actuale ale Ministerului Finanțelor italian, în 2020 economia țării va scădea cu 9%, iar în 2021 va arăta o creștere de 6%. Profesorul în economie și management al Universității IULM din Milano, Angelo Miglietta, a remarcat că chiar și o astfel de revenire parțială în anul următor pare a fi o sarcină foarte ambițioasă. Potrivit lui, pentru ca banii europeni să înceapă să lucreze la creșterea economică a Italiei, este nevoie de timp.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load