COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7681

Biroul Președintelui Zelenski a explicat motivul redactării postării despre discuția cu Biden

8 iun. 16:45   În lume
1248 0

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Mihail Podoleak a explicat de ce a fost corectat mesajul despre conversația dintre Vladimir Zelenski și liderul american Joe Biden, relatează UNIAN.

Podoleak a spus că conversația a fost cît se poate de confidențială și de fond, chemînd „să nu să se caute ceva întunecat acolo unde este lumină”.

Primul „statement post-discuție” a fost realizat pe baza atmosferei generale a conversației și a formulărilor orale, a continuat consilierul. Acestea se refereau, în special, la „posibila logistică ulterioară” a aderării Ucrainei la NATO. Acest subiect este extrem de speculativ, fiind utilizat în mod activ de oponenții vectorului extern al Ucrainei, a spus Podoleak.

„De aceea a fost important să se indice caracterul comun al pozițiilor și cel al evaluărilor imediat după conversație. Pentru a transmite, să spunem, atmosfera unui tete-a-tete bilateral. Și puțin mai tîrziu, după cum se obișnuiește, părțile au început consultări pentru a clarifica formulările diplomatice. În opinia mea, acesta este un format absolut funcțional și redactări absolut adecvate”, a subliniat reprezentantul Biroului Zelenski.

Pe 7 iunie, Biroul Președintelui Ucrainei a emis un comunicat de presă despre conversația telefonică dintre Zelenski și Biden. Inițial în el se arăta că Președintele SUA a anunțat sprijinul deplin pentru integrarea euro-atlantică a Ucrainei și importanța oferirii acesteia a unui Plan de acțiuni pentru aderare la NATO.


Ulterior mesajul a fost editat, iar aceste informații au dispărut din el. Potrivit unei surse a mass-media americane, acest lucru a fost făcut la solicitarea Washingtonului.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽