X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Biden a revenit la Casa Albă pentru consultări urgente

13 apr. 23:45   Externe
4907 0

Statele Unite au cerut sîmbătă Iranului să elibereze "imediat" o navă pe care a sechestrat-o în Golf, acuzînd-o că are legături cu Israelul, iar preşedintele Joe Biden şi-a scurtat o deplasare la Delaware şi a revenit la Casa Albă pentru consultări urgente cu echipa sa de securitate privind "evenimentele din Orientul Mijlociu", relatează AFP şi Reuters.

Forţele speciale maritime ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, au sechestrat sîmbătă un portcontainer în apropierea strîmtorii Ormuz din Golf. Autorităţile iraniene nu au anunţat însă dacă această operaţiune are legătură cu ameninţările lor recente cu represalii la atacul imputat Israelului lansat la începutul lunii aprilie împotriva consulatului iranian de la Damasc.

Fapt neobişnuit, preşedintele american "s-a întors în această după-amiază la Casa Albă pentru a-şi consulta echipa de securitate naţională cu privire la evenimentele din Orientul Mijlociu", a anunţat echipa sa într-un comunicat transmis presei, fără a oferi alte detalii.

"Condamnăm ferm sechestrarea de către Iran în apele internaţionale a navei MSC Aires, sub pavilion portughez şi proprietate britanică", a declarat Adrienne Watson, purtătoarea de cuvînt a Consiliului pentru securitate naţională.

"Cerem Iranului să elibereze imediat această navă şi echipajul său, format din indieni, filipinezi, pakistanezi, ruşi şi estonieni", a adăugat ea într-un comunicat.


"Sechestrarea unei nave civile fără o provocare prealabilă este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi un act de piraterie din partea corpului Gardienilor Revoluţiei islamice, o organizaţie clasificată drept teroristă (de Statele Unite)", a mai spus ea.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?