Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Presa a relatat despre sechestrarea de către Iran a unei nave cu legături cu Israelul

13 apr. 15:00   Externe
2076 0

În Strîmtoarea Ormuz, forțele speciale iraniene au capturat, la bordul unui elicopter, o navă asociată cu un miliardar israelian.

Informația este relatată de cotidianul Times of Israel. Se precizează că este vorba despre nava de containere MSC Aries, care navighează sub pavilion portughez. Această navă este asociată cu compania Zodiac Maritime, cu sediul la Londra, care face parte din grupul Zodiac al miliardarului israelian Eyal Ofer. Zodiac a refuzat să comenteze incidentul.

Cu o zi înainte, MSC Aries fusese observată în largul coastei Dubaiului și se îndrepta spre Strîmtoarea Ormuz. Nava a dezactivat datele de urmărire, o practică obișnuită pentru navele legate de Israel.

Associated Press a publicat o înregistrare video cu momentul asaltului navei de către forțele speciale.

Anterior, Biroul britanic pentru operațiuni comerciale maritime (UKMTO) din cadrul Marinei britanice a declarat pe rețeaua de socializare X că a înregistrat informații despre un incident în care a fost implicată o navă aflată la 50 de mile nautice (92,6 kilometri) în largul orașului Fujairah din Emiratele Arabe Unite (EAU). UKMTO a precizat că nava a fost "confiscată de autoritățile regionale".

5
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?