TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Belgia ar putea rămîne fără locuri la terapie intensivă

Belgia ar putea rămîne fără paturi de terapie intensivă în două săptămîni, dacă numărul pacienților internați în spitale va continua să crească în ritmul actual, a declarat luni purtătorul de cuvînt al Ministerului Sănătății.

Numărul pacienţilor de la unităţile de terapie intensivă se dublează la fiecare 8 zile, transmite Digi24.ro.

Belgia, țară cu 11 milioane de locuitori, are a doua cea mai ridicată rată de infectare pe cap de locuitor din Europa, după Cehia. Numărul de noi cazuri s-a dublat la fiecare 13 zile şi a atins un vîrf de peste 18.000 la 20 octombrie, o creştere de aproape zece ori faţă de vîrful din timpul valului din primăvară al pandemiei.

Numărul de pacienţi de la unităţile de terapie intensivă se dublează la fiecare opt zile - pînă la 757 duminică -, numărul total al persoanelor internate în spital fiind de 4.827.

Purtătorul de cuvînt al Ministerului Sănătăţii, Yves Van Laethem, a declarat într-o conferinţă de presă că, în Belgia, capacitatea de 2.000 de paturi la terapie intensivă ar putea fi ocupată în două săptămîni, dacă actualul ritm de înmulţire a cazurilor continuă.


"În următoarele patru zile, pînă la sfîrşitul săptămînii, ar urma să trecem de pragul de 1.000 de pacienţi la terapie intensivă", a spus Van Laethem.

"Dacă această curbă nu se va schimba prin comportamentul nostru, ar urma să ajungem la 2.000 de pacienţi la terapie intensivă în două săptămîni, capacitatea noastră maximă", a adăugat el.

Regiunea Bruxelles, una dintre cele mai afectate din Europa, a dispus sîmbătă ca toate centrele sportive şi instituţiile culturale să se închidă, iar intervalul de interdicţie de circulaţie este mai mare începînd de luni.

Tot luni, 590 de persoane erau internate în spital, la fel ca în perioada de vîrf a primului val, în martie-aprilie.

Belgia a avut săptămîna trecută o medie zilnică de 1.288 de noi infectări cu COVID-19 la 100.000 de locuitori. Cu un total de 10.810 morţi, are una dintre cele mai ridicate rate de deces pe cap de locuitor din lume.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load