X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Aveți grijă, dacă intrați în cafenele din Europa cu laptopul

17 mai. 23:30   Externe
3336 0

Nomazii digitali au avantajul de a lucra de oriunde, iar unul dintre cele mai favorite locuri de aceștia sînt cafenelele. Doar că aceste localuri au impus în acest sens diverse măsuri de restricțioinare.

Proprietarii cafenelelor spun că cei care lucrează de la distanță stau ore în șir la masă și, de cele mai multe ori, cumpără doar o singură cafea. Astfel, au luat măsuri pentru a-i împiedica să mai poposească un timp îndelungat la mesele lor.

În Spania, în Valencia, Santiago și Barcelona, cafenelele au închis Wi-Fi-ul, altele au lipit afișe pe uși care spun că munca de la distanță este interzisă între orele 8.30 și 12.30, notează Noi.md cu referire la b1tv.ro.

Sînt și cafenele care lasă clienții cu laptorui să stea la masă, dar dacă vor avea grupuri sau mai mulți clienți vor trebui să se mute.

Frustarea vine după ce nomazii soseau la cafenele și stăteau acolo pe parcursul programului de muncă. „Am avut clienți care au comandat un espresso și au stat timp de opt ore, oameni care ne-au cerut să dăm muzica mai încet pentru a putea avea ședințe, clienți care și-au scos caserola pentru a mînca”, a spus proprietarul unei cafenele din Barcelona.


Și în Paris, Lisabona, Brighton și Berlin s-au luat măsuri. Unele localuri au interzis utilizarea laptopurilor, iar altele cer o taxă pe oră pentru cei care vor să le folosească.

10
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?