X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Laptopul Asus ROG Zephyrus G16: cea mai bună combinație de performanță pentru gameri și posibilități creative ©

9 iul. 09:32   Business
2184 0

La începutul anului 2024, a fost lansată o nouă generație de laptopuri de gaming de la Asus, care a fost denumită ROG Zephyrus G16 GU605. Acesta dă peste cap ideea de laptop pentru gameri, deoarece acum poate fi folosit atât pentru cucerirea universurilor de gaming, cât și pentru realizarea unor proiecte profesionale de înaltă calitate într-o gamă largă de activități.

Cu un nou procesor Intel Core Ultra 9 185H, cea mai puternică placă grafică externă RTX 4090 și un ecran OLED de 16 inci, ROG Zephyrus G16 este o achiziție de neprețuit pentru oricine preferă performanța, puterea și soluțiile compacte.

În plus, notebook-ul oferă proprietarului o gamă largă de scenarii de utilizare: de la staționar - cu posibilitatea de a conecta monitoare suplimentare, la mobil - permițându-vă să îi folosiți întregul potențial pe drum, într-o cafenea sau în parc.

Așadar, noul ROG Zephyrus G16 GU605 are un potențial atât de puternic și de ușor de utilizat pentru orice utilizator, încât pur și simplu nu te poate lăsa indiferent.

Designul modelului Asus ROG Zephyrus G16

Noul ROG Zephyrus G16 este ambalat într-un corp din aluminiu, care este cu un sfert mai subțire decât modelul anterior. Capacul laptopului traversează în diagonală banda LED Slash Lighting, care este împărțită în șapte secțiuni. Fiecare astfel de secțiune poate fi personalizată pentru a difuza anumite informații. Este, de asemenea, o soluție de design izbitoare care conferă notebook-ului un stil unic.

Când deschideți laptopul, veți fi cucerit de un ecran OLED practic fără ramă, o tastatură funcțională de dimensiuni normale, precum și un touchpad mare și confortabil. Difuzoarele, care se află în apropierea tastaturii, sunt responsabile de reproducerea undelor de joasă frecvență. În afară de cele de sus, există încă patru difuzoare de înaltă frecvență situate în partea de jos a laptopului. Fiecare difuzor are o putere de 2 wați, ceea ce vă permite să formați un sunet puternic și de înaltă calitate. Sistemul de difuzoare asigură reproducerea sunetului surround cu ajutorul tehnologiei Dolby Atmos, precum și o corecție flexibilă a activității sale în funcție de sarcina de care se ocupă.

Camera frontală de pe ecran este la fel de impresionantă ca și sistemul de difuzoare. Aceasta face o treabă excelentă în ceea ce privește expunerea, oferind imagini clare la o rezoluție de 1080p și 30fps. Împreună cu camera lucrează un senzor IR conceput pentru recunoașterea facială Windows Hello, care permite deblocarea automată a laptopului atunci când proprietarul se apropie. Există, de asemenea, o tehnologie de estompare a fundalului pe imaginea de la camera frontală, care ajută la efectuarea confortabilă a comunicării de afaceri acasă.

Întregul set de porturi pentru transferul de date și conectarea perifericelor este adunat pe marginile laterale ale notebook-ului. Pe partea dreaptă există porturi USB-C 3.2 și USB-A 3.2, precum și un cititor de carduri, care este foarte convenabil pentru fotografii și cameramanii profesioniști, care pot instala un card de memorie din echipament și pot copia rapid fișiere mari pe laptop.

În partea stângă se află porturile HDMI 2.1, Thunderbolt 4, USB-A 3.2, mufa audio pentru căști cu fir și un port pentru încărcarea laptopului. Portul HDMI 2.1 este utilizat pentru a conecta un monitor extern, dar nu este singura modalitate de a transfera semnale video, deoarece portul USB-C este dotat și cu funcționalitatea DisplayPort 1.4. În afară de aceasta, suportă sincronizarea G-Sync și livrarea de energie până la 100W.

Caracteristicile hardware ale modelului ROG Zephyrus G16

Laptopul ROG Zephyrus G16 dispune de un procesor Intel Core Ultra 9 185H, GPU Nvidia RTX 4090 Laptop, 32GB de RAM și un SSD de 1TB.

Noul procesor Intel Core Ultra 9 185H a primit un spor semnificativ de performanță, datorită prezenței unei unități de procesare neuronală în acesta. La rândul său, placa grafică Nvidia RTX 4090 a primit, de asemenea, capacitatea de a utiliza algoritmi AI pentru a îmbunătăți performanța, ceea ce a permis implementarea suportului pentru tehnologia ray tracing și îmbunătățirea calitativă a imaginii de pe ecran.

Algoritmii de inteligență artificială care stau la baza procesorului și a plăcii grafice vor face din ROG Zephyrus G16 asistentul tău indispensabil în lucrul cu editorii foto profesioniști, conținutul video sau, de exemplu, vor crește semnificativ viteza de modelare a imaginilor 3D. În același timp, ROG Zephyrus G16 este perfect adaptat la calcule matematice complexe, astfel încât este indispensabil în domeniul programării. Neuroprocesorul încorporat vă permite să efectuați toate aceste operațiuni exclusiv în laptop, fără a conecta aplicații online specializate.

De asemenea, arhitectura lui ROG Zephyrus G16 crește calitativ nivelul de confort în jocuri. Chiar și atunci când rulează cele mai solicitante jocuri actuale din punct de vedere al resurselor, notebook-ul reproduce grafica la cel mai înalt nivel, datorită suportului pentru tehnologia menționată mai sus de construire a unor scene vizuale realiste prin ray tracing.

Stabilitatea hardware-ului notebook-ului este asigurată de un sistem de răcire impresionant, care constă din trei ventilatoare, o cameră de vapori, țevi de căldură și prize de aer mari. Ventilatoarele sunt echipate cu protecții speciale împotriva prafului, care împiedică înfundarea sistemului de răcire și a organelor interne ale laptopului.

Datorită acestei abordări cuprinzătoare, ROG Zephyrus G16 menține temperatura internă la un nivel scăzut chiar și în condiții de sarcină ridicată, fără cea mai mică pierdere de performanță. Trebuie remarcat faptul că sistemul de disipare a căldurii este cât mai departe de comenzi (tastatură, touchpad), astfel încât acestea nu suferă deloc fluctuații de temperatură notabile.

Display OLED impresionant ROG Zephyrus G16

Noul ecran OLED de 16 inci cu rezoluție de 2,5K, timp de răspuns de 0,2ms și rată de reîmprospătare de 240Hz este punctul forte al laptopului ROG Zephyrus G16.

În ceea ce privește acuratețea culorilor, afișajul se comportă admirabil, cu o acoperire DCI-P3 de aproape 100%, cu o medie de 2,7 nuanțe de gri dE, iar dE Color de 1,6. În plus, ecranul poate fi calibrat suplimentar, ceea ce îl face un instrument excelent pentru corecția culorilor la fotografii, grafică sau videoclipuri. Luminozitatea afișajului ajunge la 500 de nits, ceea ce face posibilă utilizarea confortabilă a notebook-ului în exterior pe vreme însorită.

De remarcat, de asemenea, suportul pentru tehnologia Dolby Vision, care oferă posibilitatea de a crește semnificativ detaliile atât în zonele întunecate, cât și în cele luminoase ale imaginii, ceea ce creează efectul de imersiune completă în ceea ce se întâmplă pe ecran. La rândul său, acoperirea lucioasă a ecranului afișează perfect zonele contrastante ale imaginii, permițându-vă să efectuați în mod profesionist orice lucrare grafică, precum și să creșteți plăcerea estetică atunci când vizionați filme.

O caracteristică premium importantă a ecranului ROG Zephyrus G16 este suportul pentru tehnologia G-SYNC, care sincronizează rata de reîmprospătare a ecranului cu rata de cadre a plăcii grafice. Această tehnologie elimină chiar și cele mai mici discontinuități în difuzarea imaginilor video, oferind o fluiditate incredibilă, ceea ce crește considerabil performanța în jocuri și îmbunătățește semnificativ eficiența atunci când se lucrează în domeniul modelării 3D.

Durata de viață a bateriei ROG Zephyrus G16

Laptopul ROG Zephyrus G16 este echipat cu o baterie de 90Wh. Alegerea unei astfel de capacități a bateriei nu este întâmplătoare: este aproape de maximul posibil de 99Wh pe care dispozitivele îl pot avea pentru a permite călătoria cu avionul.

Această capacitate a bateriei este suficientă pentru a rezista 8-9 ore în utilizarea la birou, atunci când luminozitatea ecranului este setată la 50% din cea maximă. În modul de performanță maximă, când este activat întregul potențial al ecranului și al plăcii grafice puternice, ROG Zephyrus G16 poate funcționa timp de 4-5 ore.

Bineînțeles, aceste rezultate impresionante ale duratei de viață a bateriei se datorează nu numai capacității bateriei, ci și eficienței energetice a procesorului Intel Core Ultra, precum și utilizării matricei OLED-matrix de economisire a energiei în cadrul ecranului.

Pe lângă autonomia excelentă a bateriei, ROG Zephyrus G16 oferă, de asemenea, suport pentru încărcare rapidă, astfel încât puteți umple bateria de la 0 la 50% în doar 30 de minute.

Asus ROG Zephyrus G16 este cel mai bun notebook compact pentru muncă profesională și jocuri avansate

Doriți un notebook compact cu un potențial de gaming impresionant și caracteristici profesionale? Noul Asus ROG Zephyrus G16 de la Asus ROG este exact ceea ce aveți nevoie. În ciuda dimensiunilor sale compacte, este echipat cu cele mai recente componente de înaltă performanță pentru a face față celor mai exigente cerințe grafice.

În plus, vă va diversifica timpul liber, permițându-vă să vizionați filme cu tehnologie Dolby Vision și Dolby Atmos. Iar puterea plăcii grafice externe, cu suport pentru ray tracing și G-SYNC, va asigura cea mai bună experiență de joc posibilă.

Noul notebook de gaming de la Asus impresionează cu adevărat prin versatilitatea sa și nu lasă niciun dubiu cu privire la necesitatea absolut fiecărui utilizator. Prin urmare, nu așteptați - pentru că puteți cumpăra ROG Zephyrus G16 chiar acum în showroom-ul de electronice și electrocasnice ULTRA, care se află în Chișinău, str. Columna, 170.

Nu ratați ocazia de a deveni proprietarul celui mai relevant laptop ROG Zephyrus G16, care vă va extinde oportunitățile și vă va diversifica timpul liber.

1
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав