TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Autoritățile din Israel, Cipru și Grecia intenționează să-și unească rețelele de energie electrică

O autostradă electrică subacvatică cu o capacitate de două mii de megawați va fi construită pînă la sfîrșitul anului 2023.

Autoritățile din Israel, Cipru și Grecia intenționează să unească rețelele de alimentare cu energie electrică. Miniștrii energiei din cele trei țări au semnat luni, 8 martie, un memorandum de intenție care prevede construcția unei autostrăzi electrice din Israel prin Cipru pînă la insula grecească Creta, cu o lungime totală de 1.208 de kilometri, a anunțat televiziunea de stat cipriotă RIK.

Conform planului, autostrada electrică cu o capacitate de două mii de megawați ar trebui construită pînă la sfîrșitul anului 2023. Proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană în 2016, UE va oferi 647 milioane de euro pentru punerea sa în aplicare, este indicat în continuare. Traseul va deveni una dintre cele mai lungi linii subacvatice de transmisie a energiei electrice din lume, relatează korrespondent.net.

”Piatra de temelie” a energiei verzi a Ciprului

Ministrul Energiei din Cipru, Natasha Pilidis, a menționat că viitorul acord va consolida cooperarea cu Israelul și va deveni un element suplimentar al coridorului energetic Estic mediteranean care se formează. De asemenea, ea a numit Proiectul o "piatră de temelie" a eforturilor Ciprului de a trece la economia verde. Pilidis a declarat că acest proiect va ajuta toate cele trei țări să-și îndeplinească angajamentele asumate în cadrul Acordului climatic de la Paris, care are ca scop reducerea emisiilor de carbon.


De asemenea, s-a anunțat că Cipru pregătește un acord similar cu Egipt și Grecia privind crearea unei autostrăzi electrice care va lega cele trei țări.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load