TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile
- Criza guvernamentală stiri:
- Incendii stiri:
- OMG și vaccinurile actualizat
- Coronavirus stiri:
- Furtul miliardului stiri:
- Noi condiții de plecare peste hotare stiri:
- Calea Ferata din Moldova stiri:
- Preşedintele stiri:
- Răpirea lui Ceaus stiri:
- Conflictul armat din Donbas stiri:
- Percheziții și rețineri stiri:
- Știrile Chișinăului stiri:
- Scandal diplomatic stiri:
- Prețurile la carburanți stiri:
- Eurovision stiri:
- Limba rusă în Moldova stiri:
- Explozia din capitală stiri:
- Problema deşeurilor stiri:
- Rețele de socializare stiri:
- Alegeri în Moldova stiri:
- Acțiuni de protest stiri:
- Conflictul din Nagorno-Karabah stiri:
- Soarta lui Plahotniuc stiri:
- ONG Moldova stiri:
- Sărbătorile de iarnă stiri:
- Diaspora stiri:
- Transnistria stiri:
- Pregătirea pentru revoluția colorată stiri:
- Evenimente în Kîrgîzstan stiri:
- Cazul Platon stiri:
- Aeroportul Chișinău. Coliziuni stiri:
- Frumusețile Moldovei stiri:
- Cazul Șor stiri:
- Sănătatea copiilor stiri:
- Internetul și copiii stiri:
- Biden- Putin stiri:
- Cazul Filat stiri:
- Cazul Carinei Țurcan stiri:
- Cutremure stiri:
- Brand autohton stiri:
- Cazul Braguța stiri:
- Tăierea arborilor stiri:
- Unionism VS Statalitate stiri:
- Cazul Duty Free stiri:
- Închiderea școlilor stiri:
- Obiectiv european stiri:
- Sandu vs Șor stiri:
- Știri vesele stiri:
- Cazul Roșca stiri:
- Dosarul gărilor auto stiri:
- Air Moldova în faţa unei noi schimbări stiri:
- Știri Bălți stiri:
- Știri Taraclia stiri:
- Știri Rîșcani stiri:
- Știri Comrat stiri:
- Aminitiri din Copilărie stiri:
21 apr. 18:53 “Ziua nesupunerii”. Ce poate opune parlamentul președintei? 20 apr. 18:01 Revoluția conservatoare. Confruntarea dintre Donald Trump și statul periferic. Partea 3 19 apr. 18:00 «De-ați ști ce băiat bun era…» 17 apr. 14:01 De ce copiii în ziua de azi nu citesc cărți și cum să luptăm cu acest fenomen 17 apr. 12:04 ”În știință, graba este inadmisibilă. Ne dorim să scăpăm mai repede de COVID-19, dar riscăm să călcăm în străchini 16 apr. 18:00 Revoluția conservatoare. Confruntarea dintre Donald Trump și statul periferic. P. 2 15 apr. 18:02 Andrei Muraviov: «Casa rusească – o denumire neoficială, dar care exprimă esența misiunii noastre» 13 apr. 18:04 Cu aere de victimă. Vor prelua oare moldovenii noua tendință americană? 12 apr. 18:27 Ce mi-i ajutorul tău? Din culisele COVID-ului 10 apr. 03:11 The Guardian, despre alegerile din Moldova ca referendum simbolic despre valorile familiale și liberalism 8 apr. 18:01 Revenirea la handmade 7 apr. 20:04 În Moldova începe lupta pentru un fotoliu la Curtea Constituțională 6 apr. 18:40 Revoluția conservatoare. Confruntarea dintre Donald Trump și statul periferic. P. 1 5 apr. 18:28 Se pregătește o nouă crimă de rezonanță în Moldova sau ea deja a avut loc? 5 apr. 10:02 Care sînt avantajele învățării limbilor străine și care este legătură lor cu economia lumii moderne 3 apr. 10:01 100 zile de luptă pentru anticipate. P.2 2 apr. 18:01 100 zile de luptă pentru anticipate. P.1 31 mar. 18:00 Finalul istoriei despre 100 mln. euro “de la Băsescu” 31 mar. 08:05 Igor Dodon: ”Imediat după semnarea decretului, Maia Sandu m-a telefonat...” 30 mar. 18:36 Dosarul ВЕМ: «Jaful secolului» la peste șase ani de la pornirea anchetei
Autoritățile din Israel, Cipru și Grecia intenționează să-și unească rețelele de energie electrică

O autostradă electrică subacvatică cu o capacitate de două mii de megawați va fi construită pînă la sfîrșitul anului 2023.
Autoritățile din Israel, Cipru și Grecia intenționează să unească rețelele de alimentare cu energie electrică. Miniștrii energiei din cele trei țări au semnat luni, 8 martie, un memorandum de intenție care prevede construcția unei autostrăzi electrice din Israel prin Cipru pînă la insula grecească Creta, cu o lungime totală de 1.208 de kilometri, a anunțat televiziunea de stat cipriotă RIK.
Conform planului, autostrada electrică cu o capacitate de două mii de megawați ar trebui construită pînă la sfîrșitul anului 2023. Proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană în 2016, UE va oferi 647 milioane de euro pentru punerea sa în aplicare, este indicat în continuare. Traseul va deveni una dintre cele mai lungi linii subacvatice de transmisie a energiei electrice din lume, relatează korrespondent.net.
”Piatra de temelie” a energiei verzi a Ciprului
Ministrul Energiei din Cipru, Natasha Pilidis, a menționat că viitorul acord va consolida cooperarea cu Israelul și va deveni un element suplimentar al coridorului energetic Estic mediteranean care se formează. De asemenea, ea a numit Proiectul o "piatră de temelie" a eforturilor Ciprului de a trece la economia verde. Pilidis a declarat că acest proiect va ajuta toate cele trei țări să-și îndeplinească angajamentele asumate în cadrul Acordului climatic de la Paris, care are ca scop reducerea emisiilor de carbon.
De asemenea, s-a anunțat că Cipru pregătește un acord similar cu Egipt și Grecia privind crearea unei autostrăzi electrice care va lega cele trei țări.
Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter
- Cuvinte cheieIsraelGrecia Cipru
- FeedbackContactează redacția | Adresează întrebarea
- Aplicaţii
Zoom in banking, stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank, încheiat cu succes Sfaturi esențiale pentru cumpărarea unui apartament în 2021 5 minute despre uleiul de nuci Beneficiile uimitoare ale nucilor și alunelor pentru sănătatea noastră! Profită de oferta de sărbători – credite în condiții preferențiale
- 06:00 Coronavirus: Emiratele Arabe Unite ar putea să impună restricţii pentru rezidenţii nevaccinaţi
- 04:30 Slăbeşte fără să ieşi din casă
- 04:00 Papa Francisc va efectua o vizită în Ecuador în 2024, potrivit guvernului acestei ţări
- 03:30 Suferi de insomnie? Metoda ideală de a adormi
- 03:00 Somnul insuficient, asociat unui risc mai mare de demenţă
- 02:30 Vișinele previn bolile cardiovasculare
Sondaj Toate

Comentariile (0)
Adăugaţi Comentul