X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 150
Transnistria stiri: 1415

Au apărut presupuneri unde ar putea fi avionul vicepreședintele Malawi, dispărut de pe radare

11 iun. 12:48   Externe
3172 0

Avionul în care se află vicepreședintele Malawi, Saulos Klaus Chilima, și cu care contactul s-a pierdut de ieri, s-ar putea să se fi prăbușit în pădurea Chikangawa, din nordul țării africane, dar nu a fost încă găsit.

Comandantul Forțelor de Apărare din Malawi a declarat astăzi presei: Paul Valentino Phiri, adăugînd că operațiunile de căutare și salvare au fost îngreunate de pădurea densă și ceața care afectează vizibilitatea la sol, transmite agenzianova.com.

O aeronavă a Forței de Apărare din Malawi nu a aterizat conform programului, iar eforturile autorităților aviatice de a stabili contactul cu aeronava au fost pînă acum fără succes.

Avionul, la bordul căruia pe lîngă Chilima se aflau alte nouă persoane, a decolat ieri dimineață din capitala Lilongwe și ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul internațional Mzuzu, în nordul țării.

„Toate eforturile autorităților aviatice de a lua contact cu aeronava de cînd aceasta a dispărut de pe radar au eșuat pînă acum. Prin urmare, comandantul Forțelor de Apărare din Malawi, generalul Valentino Phiri, a informat (președintele) Lazarus McCarthy Chakwera accidentului, iar președintele și-a anulat plecarea programată în Bahamas și a ordonat tuturor agențiilor regionale și naționale să efectueze o investigație imediată a operațiunii de căutare și salvare pentru a localiza locul în care se afla aeronava.


Publicul va fi informat cu privire la orice evoluție a situației pe măsură ce faptele sînt stabilite”, a declarat ieri biroul președinției din Lilongwe într-un comunicat.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав