X 
Arşiţa stiri: 168
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Atleții vin la Jocurile Olimpice de la Paris cu aerul condiționat de acasă

7 iun. 19:30   Externe
2848 0

Eforturile Franței de a organiza cea mai ecologică ediție a Jocurilor Olimpice de pînă acum sînt zădărnicite de atleții participanți, care intenționează să vină la Paris cu propriile aparate de aer condiționat.

Organizatorii plănuiesc să mențină controlul temperaturii cu ajutorul unui sistem de răcire care folosește apă din Sena. Comitetul Internațional Olimpic a promis că Parisul va marca cele mai ecologice Jocuri Olimpice de pînă acum, prezentînd un plan în mai multe direcții pentru a „înjumătăți amprenta de carbon legată de Jocuri în comparație cu Jocurile anterioare”, scrie digi24.ro

Printre acestea se numără instalarea unui sistem de răcire în Satul Olimpic pe bază de apă colectată din Sena, în locul clasicelor aparate de aer condiționat, ceea ce va garanta că situl va avea o amprentă de carbon cu 30% mai mică decît un proiect de construcție tradițional.

Cu toate acestea, multe țări plănuiesc să folosească aparate de aer condiționat portabile în cel puțin o parte din camerele sportivilor, mai relatează Axios, preluînd Washington Post. Printre acestea se numără SUA, Marea Britanie, Danemarca, Italia și altele.

Decizia Comitetului Olimpic Australian de a instala aparate de aer condiționat în toate camerele sportivilor săi este „strategică pentru performanțe înalte” și este menită să îi ajute să doarmă, a declarat Anna Meares, liderul delegației țării, pentru The Guardian. Alexandra Palli, președinta Comitetului Olimpic Grec pentru sustenabilitate de mediu, a declarat pentru The Post că echipa a adus aparatele de aer condiționat ca răspuns la dorințele sportivilor săi.


Primarul Parisului, Anne Hidalgo, declara în luna martie că țările care doresc să își aducă propriile aparate de aer condiționat ar trebui să aibă „încredere în știința” din spatele noului sistem de răcire pregătit pentru Olimpiadă. Sistemul de răcire pe bază de apă din Satul Olimpic va prelua apă din rîul Sena pentru a răci centralele electrice. De acolo, apa răcită va fi trimisă prin conductele clădirilor, pentru a le răcori.

5
4
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав