X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Franța a primit acum o medalie de la Jocurile Olimpice din anul 1900

14 iun. 10:59   Sport
1448 0

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a atribuit Franţei o medalie de argint la ciclism pentru competiţia de la a doua ediţie a Jocurilor Olimpice moderne, de la Paris, din 1900. Medalia i-a fost acordată iniţial Marii Britanii.

CIO "a fost de acord să-şi rectifice registrele" pentru a atribui "Franţei" locul doi obţinut de Lloyd Hildebrand în proba masculină de 25 km pe pistă, a anunţat purtătorul de cuvînt al Comitetului, Mark Adams.

"La vremea respectivă, sportivii erau obligaţi să trimită doar numărul licenţei eliberate de federaţia naţională pentru care concurau în mod regulat şi să achite taxa de înscriere", a explicat el, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Cu toate acestea, potrivit purtătorului de cuvînt, "cercetările recente au dus la concluzia că, deşi Lloyd Hildebrand era cetăţean britanic, el s-a născut şi a crescut în Franţa şi a concurat pentru un club francez înainte şi după Jocurile de la Paris din 1900".

"În baza acestor noi informaţii, Comitetul Executiv al CIO a decis să aplice politica adoptată în cazurile anterioare aduse în atenţia CIO.


Această politică este de a credita medalia Comitetului Naţional Olimpic al teritoriului în care îşi avea sediul clubul care a înscris sportivul", a declarat Mark Adams.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?