X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Franța este îngrijorată de nivelul ridicat de poluare a Senei

4 iun. 08:45   Externe
2684 0

Cu două luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, nivelul de poluare din rîul Sena, unde sînt programate mai multe competiții, rămîne ridicat, transmite TF1, potrivit presei ucrainene.

Surfrider a cercetat zilnic calitatea apei rîului în ultimele opt luni. „Avem niveluri foarte ridicate de E. coli, una dintre cele două bacterii pe care le măsurăm. În majoritatea probelor, (nivelul său) este de două ori și uneori de trei ori mai mare decît cel permis”, a declarat un purtător de cuvînt al asociației pentru TF1.

Primăria Parisului intenționează să înceapă propriile analize în această săptămînă. Michel Riotto, reprezentant al asociației franceze pentru conservarea naturii Hauts-de-France și fost cercetător la CNRS, a explicat canalului TV că barjele și clădirile „nu sînt întotdeauna conectate la canalizarea centrală”.

Publicația notează că această situație este deosebit de îngrijorătoare în legătură cu Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. Anul trecut, testul de înot de pe Sena a trebuit să fie anulat din cauza calității slabe a apei. Unul dintre motive a fost ploile abundente care au copleșit vechile canale ale orașului, provocînd scurgerea apei de ploaie și a apelor uzate netratate în Sena.

În timpul Jocurilor Olimpice, s-a promis verificarea zilnică a apei pentru a determina dacă competiția ar putea merge conform planului. Potrivit organizatorilor, în cazul în care rezultatele nu corespund standardelor, competiția poate fi amînată pentru cîteva zile.

0
1
2
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав