Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Atingerile turiștilor au distro-o. Simbolul îndrăgostiților din Verona a fost detereorat

12 mar. 00:30   Externe
2818 0

Atingerile vizitatorilor care speră că-şi vor găsi norocul în dragoste dacă vor mîngîia sînii statuii de bronz a Julietei din oraşul italian Verona au deteriorat opera de artă, vizitată de numeroase perechi de îndrăgostiţi în fiecare an, notează ANSA, preluată de Agerpres.

O gaură a apărut pe sînul drept al statuii care o reprezintă pe tînăra eroină a lui Shakespeare, a relatat joi ziarul L’Arena, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

Statuia este amplasată în curtea Casei Julietei din Verona, una dintre cele mai romantice destinaţii din Italia.

Este pentru a doua oară cînd atingerile vizitatorilor deteriorează statuia în mărime naturală. În 2014, statuia originală din 1972 a fost înlocuită, deoarece se uzase din cauza numeroaselor atingeri.

O pictură “pierdută” şi recent redescoperită reprezentîndu-i pe faimoşii îndrăgostiţi Romeo şi Julieta a fost expusă luna trecută la Casa Julietei. Lucrarea din 1838 a artistului neoclasic veneţian Cosroe Dusi prezintă prima întîlnire nocturnă a îndrăgostiţilor lui Shakespeare în casa tinerei Capulet. Tabloul a fost expus la scurt timp după Valentine’s Day, ziua cu cele mai multe vizite la această atracţie turistică din partea cuplurilor, majoritatea tinere, pregătite să îşi jure iubire veşnică.

0
4
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?