X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

La Roma, a fost reconstituită o statuie a împăratului Constantin

8 feb. 00:00   Externe
3198 0

Picioarele, un genunchi, un biceps şi un cap impozant: aceste cîteva fragmente de marmură au fost utilizate pentru reconstituirea, la Roma, a statuii colosale a împăratului Constantin.

O reproducere a statuii de 13 metri înălţime, care îl reprezintă pe Constantin stînd aşezat, corpul său fiind parţial acoperit cu o mantie de bronz, a fost dezvelită marţi, fiind astfel recreată măreţia statuilor ridicate în Roma antică pentru glorificarea zeilor şi împăraţilor.

Aceasta este cea mai mare statuie dintre cele ale căror rămăşiţe au fost găsite la Roma, a declarat presei Claudio Parisi Presicce, curatorul responsabil de monumentele Romei, în grădina de pe dealul Capitoliului, cu vedere spre forul roman unde a fost instalată, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Timp de sute de ani, arheologii, istoricii şi turiştii au fost nevoiţi să-şi folosească imaginaţia pentru a-şi închipui cum arăta statuia întreagă, după fragmentele de marmură expuse în prezent la Muzeele Capitoline.

Abia la sfîrşitul secolului al XIX-lea, rămăşiţele au fost identificate drept reprezentarea lui Constantin cel Mare, care a mutat capitala imperiului de la Roma la Constantinopol, înainte de moartea sa, în anul 337.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?