TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Armata SUA caută autori pentru o carte despre Războiul din Vietnam

Armata SUA caută autori pentru o carte despre Războiul din Vietnam

În Statele Unite, s-a anunţat căutarea unor autori care să scrie un „manuscris cuprinzător” despre operațiunile armatei americane din Vietnam, din perioada 1968-1970.

Acest lucru este menționat într-o cerere de studiu de piață publicată de autoritatea contractantă a Armatei americane.

„Biroul de contracte a Armatei SUA din Warren lansează această cercetare de piață pentru a contracta cu un autor care poate prelua colecția de informații, precum și scrie și edita un manuscris cuprinzător despre operațiunile armatei americane din timpul războiului din Vietnam, din octombrie 1968, pînă în iunie 1970”, - se menţionează în descrierea proiectului „Cartea despre războiul din Vietnam”.


După cum este indicat în document, pentru a începe proiectul cu pierderi minime de timp şi efort, Armata SUA caută un autor cu cunoștințe extinse în domeniul istoriei sale și al istoriei războiului din Vietnam, în special în etapele tîrzii ale conflictului.

„Pentru a înțelege în profunzime mediul operațional și strategic, avantaj îl vor avea persoanele cu experiență activă de serviciu, ca parte a unităților de luptă din specialitățile militare relevante sau ca parte a statului-major al armatei sau al Departamentului Apărării”, subliniază comanda armatei americane.

În cursul studiului, autorul va avea acces, inclusiv la datele clasificate, precum și la documentele Centrului de Istorie Militară a Armatei SUA.
Statele Unite au început bombardarea regulată a Vietnamului de Nord în 1965. Trupele americane au părăsit țara în 1973 după semnarea Acordului de pace de la Paris.

Acţiunile de luptă au fost însoțite de crime de război masive ale forțelor americane, precum și de distrugerea populaţiei civile în timpul bombardamentelor și a operațiunilor punitive terestre.

Pentru lupta împotriva partizanilor, aviația Statelor Unite dispersa erbicide și defolianți deasupra teritoriului Vietnamului, inclusiv substanţa Agent Orange, care conține dioxină.

Pierderile totale ale SUA în Vietnam s-au cifrat la aproximativ 58 de mii de oameni, iar cele ale Forțelor armate din Vietnamul de Sud – la aproximativ 250 de mii. În timpul războiului, au murit aproximativ 1,1 milioane de partizani și militari din Vietnamul de Nord. La fel victime ale acţiunilor militare au devenit peste 2 milioane de civili.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load