Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Arderea Coranului va fi pedepsită: în ce țară a fost adoptată legea

8 dec. 2023,, 09:45   Externe
2464 0

Parlamentul Danemarcei a adoptat un proiect de lege, prin care devine ilegală arderea exemplarelor Coranului în locuri publice, după ce protestele din ţările musulmane faţă de profanarea cărţii sfinte a islamului au stîrnit îngrijorări privind securitatea daneză.

Danemarca şi Suedia s-au confruntat în acest an cu o serie de proteste publice în care activiştii antiislam au ars sau au distrus în alt mod copii ale Coranului, provocînd tensiuni cu musulmanii şi declanşînd cereri ca guvernele nordice să interzică această practică.

Danemarca a încercat să găsească un echilibru între libertatea de exprimare protejată prin constituţie, inclusiv dreptul de a critica religia, şi securitatea naţională, pe fondul temerilor că arderea Coranului ar putea declanşa atacuri din partea musulmanilor.

Pe de altă parte, opozanţi ai acestei măsuri consideră că orice limitare a criticării religiei subminează libertatea de exprimare, noitează Noi.md cu referire la mediafax.ro.

Guvernul Danemarcei a susţinut că noile reguli vor avea doar un impact marginal asupra libertăţii de exprimare şi că criticarea religiei în alte moduri rămîne legală. Încălcarea noii legi va fi pedepsită cu amenzi sau cu pînă la doi ani de închisoare, a declarat guvernul.


Suedia, de asemenea, ia în considerare modalităţi de a limita legal profanările Coranului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?