Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Apple a atins cote maxime, ajungînd să coste un trilion de dolari

3 aug. 2018,, 13:20   Externe
2305 0

Apple a devenit prima companie care a atins o valoare de piaţă de un trilion de dolari, după o creştere de 3% în şedinţa de tranzacţionare de joi, scriu Reuters şi Bloomberg.

Acest lucru vine patru decenii de cînd compania a fost fondată de Steve Jobs într-un garaj din Silicon Valley şi a revoluţionat mai tîrziu lumea computerelor, muzicii şi comunicaţiilor mobile.

Gigantul tehnologic a atins piatra de hotar joi la 11.48, ora locală din New York. Joi, acţiunile companiei au crescut cu 2,8% pînă la 207,05 dolari, compania majorîndu-şi cîştigul cu aproximativ 9% faţă de marţi, cînd rezultatele celui de-al doilea trimestru au depăşit aşteptările şi cînd compania a anunţat ca a răscumpărat 20 de miliarde de acţiuni proprii.

Această reuşită încoronează o creştere de 10 ani, alimentată de principalul produs, iPhone, care a transformat compania dintr-un jucător de nişă în computere personale într-o companie mondială de distribuţie şi comunicare.

Alţi giganţi tehnici nu sînt departe de Apple, în prezent, Amazon, Alphabet şi Microsoft avînd o valoare de peste 800 de miliarde de dolari fiecare. Însă valoarea bursieră a Apple este mai mare decît capitalizarea combinată a Exxon Mobil, Procter & Gamble şi AT&T. Acesta reprezintă acum 4% din indicele S&P 500. Fondată în garajul co-fondatorului Steve Jobs în 1976, Apple şi-a împins veniturile dincolo de rezultatele economice ale Portugaliei, Noii Zeelande şi a altor ţări. Pe parcurs, compania a schimbat modul în care consumatorii se conectează unii cu alţii şi modul în care întreprinderile efectuează comerţul zilnic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?