X 
Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Apicultorii greci au protestat la Atena

23 feb. 09:00   Externe
8293 0

Afacerea "dulce" le lasă un gust amar. Nemulțumiți de scăderea drastică a vînzărilor de miere, iar, pe de altă parte, costurile ridicate de producție, apicultorii greci și-au adus stupii în fața Parlamentului. Asta după ce, acum două zile, mii de fermieri greci au defilat cu tractoarele pe străzile din Atena.

Îmbrăcați în costume de apicultori, protestatarii și-au descărcat stupii chiar în fața clădirii Parlamentului și au aprins afumători.

„Suntem aici, pentru a protesta împotriva mierii importate. Este „botezată” drept grecească și vîndută ca miere grecească în supermarketuri.”

„Sunt importate atît de multe tone de miere, iar rezultatul este că prețurile noastre sînt foarte mici. Pădurile ard, piața este complicată, sîntem gata să renunțăm la locurile noastre de muncă.”

„Cei care sîntem din Tesalia am fost „înecați” de inundații, albinele noastre s-au înecat, depozitele noastre au fost inundate. Nu există ajutor, nu există nimic.”


Cel puțin 8.000 de agricultori, apicultori și crescători de animale au protestat marți în capitala Greciei, odată cu manifestații similare, care au loc în mai multe țări din Europa. Guvernul de la Atena le-a oferit pînă acum fermierilor reduceri la facturile de energie electrică și o prelungire a termenului pentru reducerea taxelor pentru motorina agricolă pînă la sfîrșitul anului 2024. De asemenea, autoritățile elene au declarat că sînt dispuse să accepte o schemă a reducerilor de taxe pe termen lung, dar că anul acesta nu sînt posibilități pentru alte concesii.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?