Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Alimentul care ar putea ajuta la protejarea creierului de poluarea aerului

26 iul. 2020,, 01:01   Externe
4716 0

Consumul de pește protejează creierul de aerul poluat, sugerează noi cercetări. Oamenii de știință susțin că una-două porții pe săptămînă de pește sau crustacee ajută oamenii în vîrstă să inverseze efectele poluării asupra creierului.

Potrivit experților, acizii grași omega-3 combat inflamația și mențin structura creierului îmbătrînit. De asemenea, s-a descoperit că aceștia încetinesc procesul de deteriorare a creierului cauzat de neurotoxine precum plumbul și mercurul. Așadar, acizii grași omega-3 au un rol protector împotriva particulelor fine care se regăsesc în aerul poluat, transmite tabu.ro.

Legătura dintre alimente și sănătatea creierului
Oamenii de știință americani de la Universitatea Columbia din New York au studiat femei de peste 70 de ani care trăiesc în zone cu un nivel ridicat de poluare a aerului. Cele care au avut cel mai scăzut nivel de acizi grași omega-3 în sîngele lor au avut cea mai mare cantitate de contracție a creierului.

Pentru a efectua studiul, cercetătorii au calculat cît de mult pește consumau acestea în medie în fiecare săptămînă, au măsurat cantitatea de acizi grași omega-3 din sîngele lor și au determinat expunerea medie a femeilor la aerul poluat.

Apoi au scanat creierele participantelor pentru a măsura zona hipocampului, partea creierului asociată cu memoria și materia albă, care ajută la transmiterea de semnale în întregul creier. Cercetătorii au descoperit că beneficiile omega-3 din consumul de pește pot păstra volumul de materie albă și dimensiunea hipocampului pe măsură ce femeile îmbătrînesc și pot proteja împotriva efectelor toxice potențiale ale poluării aerului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?