X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Ajutor substanțial pentru Ucraina din partea Franței

6 iun. 14:39   Externe
2413 0

Președinții Franței Emmanuel Macron și Ucrainei Vladimir Zelenski vor semna, pe 7 iunie, două acorduri privind alocarea a 650 de milioane de euro în împrumuturi și donații Ucrainei pentru a sprijini autoritățile locale și infrastructura critică, în special cea a energiei.

Potrivit Le Monde, în special, Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD) va oferi fonduri prognozate în valoare de 400 de milioane de euro sub formă de împrumuturi și 50 de milioane de euro sub formă de granturi pînă în 2027 pentru a-și extinde activitățile în Ucraina. Fondurile vor fi folosite pentru a sprijini sectoarele energie și transport.

Al doilea acord prevede crearea unui fond bilateral de 200 de milioane de euro, care va sprijini proiecte care implică companii cu capital francez. Este vorba despre sprijinirea companiilor franceze în viitoarele licitații din domeniile energiei, transporturilor, aprovizionării cu apă, sănătății și agriculturii.

Fondurile vor fi folosite pentru a finanța proiecte importante și pentru a consolida sau completa infrastructura energetică avariată, care este ținta tirurilor din partea Rusiei, a informat Palatul Elysee.

7
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав