X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Activiștii de mediu au tăiat cu fierăstrăul vîrful pomului de crăciun din Berlin

22 dec. 2022,, 22:00   Externe
3358 0

Activiştii pentru climă au tăiat cu fierăstrăul miercuri vîrful pomului de Crăciun din faţa Porţii Brandenburg din Berlin, informează DPA şi AFP.

Două activiste ale grupului Letzte Generation au urcat la începutul dimineţii cu ajutorul unei platforme pînă în vîrful bradului Nordmann, de 15 metri, împodobit cu luminiţe şi ornamente, care decorează unul dintre cele mai emblematice locuri din Berlin.

Echipate cu un fierăstrău, ele au tăiat "doi metri" din vîrful copacului, potrivit AFP.

De asemenea, pe platformă ele au afişat un banner cu mesajul: "Acesta este doar vîrful bradului de Crăciun".

"Deocamdată vedem doar vîrful dezastrului din Germania", a avertizat una dintre activiste, Lilli Gomez, într-o declaraţie.


"În timp ce toată Germania îşi petrece săptămîna luînd cele mai bune cadouri de la cele mai mari magazine, alţii se întreabă de unde îşi vor lua apa de băut după ce seceta şi inundaţiile le-au distrus culturile", a precizat ea.

"Colapsul climatic din Germania este foarte aproape, iar guvernul federal nu face niciun efort pentru a ne proteja", a subliniat activista.

Poliţia a declarat că se afla la faţa locului şi că a luat măsuri împotriva protestatarelor, dar nu a oferit detalii suplimentare.

De la începutul anului, grupul Letzte Generation a blocat străzi din Berlin şi din alte oraşe mari pentru a lupta pentru o schimbare radicală a politicii guvernului în domeniul schimbărilor climatice.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав