COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost efectuat primul zbor uman cu o decolare verticală (VIDEO)

A fost efectuat primul zbor uman cu o decolare verticală (VIDEO)

Prinţul moştenitor din Dubai, şeicul Hamdan bin Mohammed, a postat un video care surprinde primul zbor uman 100% autonom cu o decolare verticală, relatează Esquire Middle East.

Pe 14 februarie, un „Jetman” şi-a luat zborul şi a planat deasupra Jumeirah Beach Residence, situat în districtul Marina Dubai. Spre deosebire de misiunile anterioare de zbor, pentru prima dată unul dintre jetmeni a reuşit să decoleze în poziţie verticală. Ultimul zbor care a implicat un jetman a presupus săritura dintr-un elicopter şi a avut loc deasupra Munţilor Tianmen din China. El s-a deplasat peste 100 de metri în primele 8 secunde ale zborului şi a ajuns la o înălţime de 1.800 de metri în cursul incursiunii sale care a durat 3 minute.

Cei doi jetmeni din cadrul proiectului din Dubai, Vice Reffet and Fred Fugen, colaborează cu skydiverul profesionist Ahmed Al Shehhi, iar proiectul mai este şi susţinut şi de fostul pilot militar suedez Yves Rossy, inventatorul echipamentului Jetman din fibră de carbon. Oamenii zburători pot atinge viteze de peste 260 de kilometri peoră şi se pot deplasa pe o distanţă de circa 55 de kilometri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load