Transnistria stiri: 1443
Preşedintele stiri: 4063

Imaginile surprinse săptămîna aceasta în Dubai locuitorii au numit ca apocaliptice

21 apr. 17:40   Externe
3080 0

Imaginile din această săptămînă din Dubaiul inundat au fost descrise ca apocaliptice de locuitori acestei metropole însorite din deșert care nu au mai trăit o astfel de experiență pînă acum.

Orașul nu a mai avut parte de un dezastru natural de o asemenea amploare, iar distrugerile lăsate în urmă de furtună arată haosul și vulnerabilitatea metropolei. Viața s-a oprit în Dubai în această săptămînă, conchide un reportaj CNN realizat acolo, transmite Digi24.

Inundațiile au făcut prăpăd în această săptămînă în țările din Golful Persic. În Oman, 18 oameni și-au pierdut viața în inundații istorice. Zece copii au murit într-un autobuz luat de ape. Alertă de inundații a fost și în Arabia Saudită, Kuweit și Qatar.

În Dubai, a plouat în 12 ore cît într-un an. Aeroportul a fost închis după ce pista s-a transformat într-un lac. Pe autostrăzi, șoferii fie au rămas blocați în mașini, fie le-au abandonat, în timp ce la metrou apa le-a ajuns oamenilor pînă la glezne. Neputînd să se întoarcă acasă, unii șoferi au dormit în mașini din cauza drumurilor blocate.


Centrul turistic și financiar s-a blocat. Serviciile de urgență au lucrat non-stop. Haosul care a urmat a fost de scurtă durată, dar a arătat vulnerabilitatea orașului la dezastrele naturale. Imaginile au fost șocante pentru orașul hi-tech, o destinație turistică internațională de top, care se mîndrește cu o infrastructură de top la nivel mondial, dar care a cedat în fața dezastrelor naturale.

Ploile sînt rare în regiunea Golfului Persic, iar planificarea urbană nu ține cont de probabilitatea unor furtuni majore. Planul demografic al Dubaiului e unic.

Din cei 3,5 milioane de locuitori ai săi, 92% sînt străini care vin din 200 de țări pentru a locui și lucra în oraș, atrași de scutirile de taxe și stilul de viață relaxat.

Dubai este a doua cea mai bună destinație turistică din lume, potrivit unui raport. Peste 17 milioane de vizitatori au fost anul trecut în Dubai, atrași de soarele de pe tot parcursul anului, restaurante și magazinele de lux. Toată lumea a fost afectată de fenomenele meteo extreme din această săptămînă.

1
1
1
11
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?