TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost descoperită una dintre cele mai mari așezări din Epoca de Piatră

O așezare din perioada neolitică a fost descoperit de arheologi în apropiere de Israel. Aceasta are o vechime de 9.000 de ani și este cea mai mare descoperită pînă acum în această țară.

Așezarea preistorică a fost descoperită de Autoritatea Israeliană pentru Antichități. În situl arheologic din apropiere de Motza au fost descoperite mii de vîrfuri de săgeți, bijuterii și figurine preistorice, scrie Fox News.

Experții spun că aceasta este cea mai mare astfel de așezare din perioada neolitică, care a fost descoperită în Israel.

„Aici au trăit în jur de 2-3000 de rezidenți, ceea ce indică faptul că așezarea avea dimensiunea unui oraș”, au explicat coordonatorii echipei de escavări, Dr. Hamoudi Khalaily și Dr. Jacob Vardi.

Arheologii au descoperit clădiri de mari dimensiuni, unele dintre ele fiind locuri pentru adunări publice sau pentru ceremonii religioase. Printre case au fost descoperite și morminte, în care au fost depuse obiecte prețioase sau obiecte folosite în viața de zi cu zi, despre care oamenii credeau că îi pot ajuta pe cei decedați în următoarea lume, au mai spus cercetătorii.


Totodată, au mai fost identifiate obiecte făcute dintr-o piatră necunoscută sau din sticlă vulcanică, dar și mici brățări făcute manual, care erau purtate de copii.

„Aceste daruri demonstrează că încă din acea perioadă, locuitorii acestui sit aveau relații de schimb cu locuri îndepărtate”, au mai explicat ei.

În ceea ce privește armele, miile de vîrfuri de săgeți ar fi fost folosite pentru vînătoare și, posibil, război. Mai mult, arheologii au scos la suprafață și topoare, săbii și cuțite.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load