X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

15 morți în Indonezia, unde ploile au provocat inundații și alunecări de teren

4 mai. 17:00   Externe
1849 0

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa în centrul Indoneziei în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor care au măturat zeci de case şi au avariat mai multe drumuri, a anunţat sâmbătă Agenţia naţională pentru managementul dezastrelor.

Alunecări de teren provocate de ploile abundente au lovit zona Luwu, în sudul provinciei Sulawesi, vineri, la scurt timp după ora 01:00, a declarat Abdul Muhari, purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru managementul dezastrelor (BNPB), citat într-un comunicat de presă, notează Noi.md cu referire la digi24.

"În total, 14 rezidenţi au murit din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren în regenţa Luwu, în provincia Sulawesi de Sud", a spus el. Mai mult de o sută de gospodării au fost grav avariate, iar 42 au fost măturate de alunecarea de teren, în timp ce patru drumuri şi un pod au fost avariate, potrivit aceleiaşi surse. Peste o sută de persoane au fost evacuate şi s-au adăpostit în moschei sau la rude, iar autorităţile încearcă în continuare să evacueze peste 1.300 de familii afectate.

Într-o altă zonă a provinciei Sulawesi de Sud, cel puţin o persoană a murit, iar alte două au fost rănite în urma inundaţiilor care au avut loc vineri, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, într-un alt comunicat.

Indonezia se confruntă în timpul sezonului ploios cu numeroase alunecări de teren, agravate în unele zone de defrişări.

La începutul lunii martie, inundaţiile şi alunecările de teren de pe insula Sumatra au ucis cel puţin 30 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?