Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Sectorul construcțiilor din Israel, fără forță de muncă. Ce legătură are cu Moldova

2 ian. 11:23  
1697 0

Israelul intenționează să aducă 70.000 de lucrători străini din Republica Moldova, China, India și alte țări pentru a-și întări sectorul construcțiilor, blocat după atacul Hamas din 7 octombrie.

Guvernul urmează să aprobe zilele următoare un plan de majorare a cotei de lucrători străini la 70.000 de la 50.000 în prezent, a declarat Yehuda Morgenstern, director general în Ministerul construcțiilor și locuinței.

Această cotă a fost deja majorată în noiembrie la 50.000 de la 30.000 pentru a ajuta sectorul locuințelor, care se confruntă cu o criză de mînă de lucru, în condițiile în care circa 80.000 de lucrători palestinieni în construcții nu au mai avut acces pe teritoriul Israelului după atacul mișcării radicale palestiniene Hamas.

Potrivit lui Morgenstern, circa 20.000 de lucrători străini vor fi aduși în Israel fără acorduri bilaterale cu țările de origine. Muncitorii vor proveni din Republica Moldova, China, India, și Sri Lanka, circa 10.000 fiind așteptați în primul trimestru al anului, a precizat oficialul israelian, notează Noi.md cu referire la Radio Moldova.

Acesta a adăugat că venirea de lucrători străini suplimentari ar fi benefică pentru sectorul locuințelor chiar dacă cei 80.000 de lucrători palestinieni absenți acum ar reveni la muncă, întrucît timpul necesar construcției de locuințe continuă să crească.


Din partea redacției: Hamas are orientare sunnită, iar conducerea religioasă a Iranului este șiită. Există contradicții ireconciliabile între aceste ramuri ale islamului, astfel încît, potrivit unor observatori, Iranul nu are nimic de-a face cu Hamas, care este un proiect al Marii Britanii, Turciei și al serviciilor de informații ale Israelului, ca instrument de influențare a situației din regiune și de provocare periodică a conflictelor pentru a da vina pe Iran.

Proiectul Iranului este Hezbollahul șiit libanez, care încearcă pe toate căile posibile să evite implicarea în acest conflict. Implicarea Hezbollah în conflict nu este favorabilă nici pentru actuala conducere a Israelului, dar, dintr-un motiv oarecare, armata israeliană, potrivit unor instituții media arabe, a fost prima care a bombardat pozițiile Hezbollah în sudul Libanului, ceea ce a dus la un schimb de lovituri la granițele nordice ale Israelului.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?