COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tot mai mulți cetățeni aleg să prezinte declarațiile pe venit în format electronic

Tot mai mulți cetățeni aleg să prezinte declarațiile pe venit în format electronic

În decursul anului 2019, numărul documentelor fiscale prezentate Serviciului Fiscal de Stat (SFS) prin intermediul sistemului informațional Declarația electronică de către persoanele fizice a crescut, față de anul 2018, de mai bine de două ori, și a constituit circa 37,2 mii, informează Noi.md cu referire la un comunicat emis presei.

Datele statistice ale Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), administrator tehnico – tehnologic al sistemului informațional al SFS, mai arată că, anul trecut, numărul documentelor fiscale prezentate SFS prin sistemul Declarația electronică de către persoanele juridice a sporit, față de anul 2018, cu 9,6 % și a alcătuit peste 1 mil. 692 mii.

Per total, în anul 2019 contribuabilii persoane juridice și persoane fizice au prezentat SFS circa 2 mil. 437,9 mii de documente fiscale, dintre care 1 mil. 729,2 mii - în format electronic și 310,5 mii – pe suport de hârtie. Ponderea documentelor fiscale prezentate în format electronic a crescut cu 4,43 puncte procentuale: de la 66,50%, în anul 2018, la 70,93%, în anul 2019.


Conform acelorași date, în perioada de referință, numărul total al contribuabililor care aveau acces la serviciile fiscale electronice a alcătuit circa 175,2 mii, dintre care 65,1mii sunt persoane juridice și peste 110 mii - persoane fizice.

Cel mai frecvent contribuabilii au accesat sistemele informaționale Declarația electronică, Contul curent al contribuabilului și e – Factura. Anul trecut, în sistemul informațional e – Factura au fost înregistrate și procesate peste 2 mil. 164 mii de facturi, cu 33,4 la sută mai mult decât în anul 2018, iar prin sistemul Contul curent al contribuabilului au fost generate în regim on - line per total peste 4,1 mil. de rapoarte.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load